У Херсоні зіпсували білборди лідера «Об'єднання «Самопоміч» Андрія Садового. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували 5 облитих чорною фарбою бордів у різних районах міста.

7 12 2018 Psuvannia bordiv sadovogo 1

7 12 2018 Psuvannia bordiv sadovogo 2

7 12 2018 Psuvannia bordiv sadovogo 3

7 12 2018 Psuvannia bordiv sadovogo 4

За словами начальниці відділу комунікації Національної поліції Херсонської області Ірини Атаманенко, в діях невідомих осіб вбачаються ознаки адміністративної відповідальності. «Особа, яка має підтверджуючу інформацію, має право звернутися до поліції. Буде проведена перевірка та прийняте законне рішення», – прокоментувала представниця поліції.

У прес-центрі Херсонської обласної організації політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» ОПОРІ розповіли, що за їх спостереженнями облито чи не всі борди в Херсоні, поблизу яких немає камер спостереження. Наразі вони готують заяву до правоохоронних органів та сподіваються, що винуватці будуть знайдені.

«Ми вважаємо, що це спроба дискредитації політичного діяча – Андрія Садового.  Херсонщина – прикордонна область, яка межує із тимчасово окупованим Кримом. Про рівень загрози з боку ворога, який зовсім близько, і рівень корупції тут знають дуже добре. Отже, ми пов'язуємо обливання фарбою бордів із побоюванням місцевих опозиційних до Андрія Садового сил, що він дійсно може прийти до влади», – прокоментували в прес-центрі.

Нагадаємо, що перший зіпсований білборд Андрія Садового спостерігачі ОПОРИ зафіксували 30 листопада.

Офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня цього року, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, до початку виборчого процесу такі випадки розцінюються як пошкодження майна та хуліганські дії. «Якщо такі випадки будуть під час виборчого процесу, органи Національної поліції повинні звертати увагу, чи не знищується рекламна продукція, бо такі випадки можуть поширюватися. У межах виборчої кампанії це може сприйматися як перешкоджання діяльності кандидата, а не лише як хуліганські дії», – зазначила Ольга Коцюруба.