На честь новорічних та різдвяних свят партійні осередки Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Батьківщина», «Основи» та «Опозиційного блоку» на Херсонщині привітали громадян подарунками та свіжими агітаційними матеріалами. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, 12 січня керівник Херсонської обласної організації Радикальної партії Сергій Білоковиленко разом з депутатом Верховної ради Денисом Силант’євим провели виїзну зустріч з мешканцями Херсону. Під час зустрічі вони дарували календарі та передавали новорічні вітання від Олега Ляшка.

14 01 2019 khersonshina podarunki1

8 січня обласні представники Радикальної партії вітали мешканців міста Нова Каховка, роздаючи вітальні листівки за підписом Олега Ляшка та агітаційну друковану продукцію – календарі, газети. Така ж діяльність була проведена 4 січня активістами Радикальної партії в місті Каховка та Іванівському районі.

14 01 2019 khersonshina podarunki2

Партійна організація не забула й про агітаторів, які також напередодні Різдва отримали подарунки від Олега Ляшка. Про це написав у Фейсбуці представник Каховської міської організації партії Денис Цинський.

14 01 2019 khersonshina podarunki3

7 січня  мешканців області активно привітала  з Різдвом Геничеська районна організація партії «Основа». Спільно з сільгосппідприємствами «Хвиля», «АгроСтеп» і «Новогрігорівське»  представники партії організували свято в селах Червоне, Азовське і Новогригорівка. За інформацією інтернет-видання «Новий візит», ініціатори організували безкоштовне частування: гарячий чай, напої, солодощі, кондитерські вироби, східний плов і кавказький шашлик. У святі брали участь представники райорганізації партії «Основа» Микола Ніколенко та Неджат Куртаметов.

14 01 2019 khersonshina podarunki4

14 01 2019 khersonshina podarunki5

Агітаційні газети та календарі з зображенням лідерки на честь свята дарували й представники Горностаївської районної організації ВО «Батьківщина» 10 січня.

14 01 2019 khersonshina podarunki6

А 9 січня від депутатки Херсонської обласної ради від фракції ВО «Батьківщина» Любові Глоби  подарунки отримали військові 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, що дислокується у місті Нова Каховка.

14 01 2019 khersonshina podarunki7

Військову частину, яка знаходиться на території Верхньорогачицького району  відвідав з подарунками й очільник районної партійної організації ВО «Батьківщини» Геннадій Нестеренко, який є головою Верхньорогачицької районної ради.

6 січня депутати Дніпровської районної ради від ВО «Батьківщина» Іван Коваль та Сергій Ярощук організували відвідування вистави Херсонського Академічного обласного театру ляльок для дітей з малозабезпечених сімей та родин учасників АТО з сіл Богданівка, Петрівка, Сонячне Херсонської області.

14 01 2019 khersonshina podarunki8

Представники херсонського «Опозиційного блоку» Сергій Черевко та Станіслав Лисюк напередодні Різдва в межах акції «Подаруй ветерану тепло» вручили подарунки ветеранам Другої світової війни.

14 01 2019 khersonshina podarunki9

Нагадаємо, що напередодні Нового року на Херсонщині розпочалися масові привітання від представників політичних партій та потенційних кандидатів у народні депутати з новорічними святами. Серед подарунків – іграшки, книжки та солодощі для дітей, миючі засоби, продуктові набори для дорослих.

Відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону.

«Окрім того, тут проглядаються ознаки дочасної агітації на користь незареєстрованих кандидатів, що порушує міжнародні стандарти у сфері виборів та конституційні принципи виборчого права. Зазначена практика обумовлює завідомо нерівні та неконкурентні умови участі у виборчій кампанії для тих кандидатів, які не використовують такі методи», - прокоментував радник ОПОРИ з юридичних питань.