Низка публічних заходів під егідою Громадської організації «Пирогово – єдина громада» відбувалась влітку та протягом поточного вересня у вінницькому мікрорайоні Пирогове. Дитячі спортивні змагання, свято «День знань у вашому дворі», «День здоров’я» з безкоштовним вимірюванням тиску та інші акції супроводжувались встановленням намету з логотипом ГО «Пирогово – єдина громада» (основа логотипу – портрет відомого лікаря ХІХ ст. Миколи Пирогова на тлі храму) та написом «Ініціатива Катерини Поджаренко».

 

vinnitsa podzharenko

 

vinnitsa podzharenko svyato

«Наша організація – майданчик для обговорення найрізноманітніших актуальних проблем мікрорайону Пирогово, вирішення їх разом з ініціативними та небайдужими його мешканцями. Спільна розробка та впровадження дієвих проектів, залучення людей до управління мікрорайоном, – ось мета громадської організації «Пирогово – єдина громада», - йдеться на сторінці організації у мережі «Facebook».

На сайті партії «Об’єднання «Самопоміч» 8 вересня з’явилась інформація, що Поджаренко Катерина Євгенівна, доцент кафедри «Правове регулювання економіки та правознавства» Вінницького науково­-навчального економічного інституту Тернопільського національного економічного університету, є кандидатом від цієї політсили до Вінницької міської ради.

А днями в тому ж мікрорайоні Вінниці за сприяння Катерини Поджаренко та очолюваної нею громадської організації розпочались безкоштовні лікарські прийоми – в приміщенні аптеки, розташованої на вул. Академічній, 52. Так, на четвер, 24 вересня, заплановано прийом кардіолога. Працівниця аптеки підтвердила представнику ОПОРИ, що «приймають лікарі від Катерини Поджаренко».

До моменту офіційної реєстрації кандидатів на місцевих виборах важко довести, що такі дії є передвиборною діяльністю і порушенням законодавства. Проте, якби партії були зареєстровані, то такі заходи є порушенням.

Так, згідно статті 60 частини 4 ЗУ «Про місцеві вибори»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.Забороняється укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду оплатних договорів на проведення передвиборної агітації».

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.