На нараді керівників парламентських фракцій, яка відбулася під час перерви у засіданні Верховної Ради України у четвер, було досягнуто домовленостей щодо процедури розгляду законопроектів про вибори народних депутатів. Шляхом активного пошуку компромісу під керівництвом Голови Верховної Ради України Володимира Литвина лідери депутатських об?єднань дійшли згоди про створення тимчасової спеціальної комісії з підготовки проекту закону про вибори і направлення до неї всіх законопроектів з виборчої тематики, зареєстрованих у парламенті, для підготовки одного документу до повторного першого читання.

Формування комісії, яка буде налічувати 13 депутатів, відбуватиметься на пропорційній основі. До неї увійдуть п?ять представників фракції Партії регіонів, три депутати від фракції «Блок Юлії Тимошенко «Батьківщина», два - від фракції «Наша Україна - Народна Самооборона», по одному - від фракцій КПУ, Народної партії та групи «Реформи заради майбутнього».

Представники парламентської більшості погодилися з тим, щоб головою комісію був депутат від однієї з опозиційних фракцій. Було також вирішено доручити тимчасовій спеціальній комісії при опрацюванні проектів законів врахувати висновки та рекомендації Венеціанської комісії до законопроекту про вибори, який було направлено для її аналізу, та винести проект закону на розгляд Верховної Ради України до 17 листопада нинішнього року.

Джерело новини: офіційний сайт ВР України