Громадянська мережа ОПОРА здійснила аналіз оприлюдненого Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України проекту «Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2012 році». Маємо констатувати, що винесений на громадське обговорення проект документу, який регламентуватиме вступ до українських вишів наступного року, не відповідає засадничим вимогам прозорості, конкурсності здобуття та рівного доступу до вищої освіти.
 
Рівний доступ до освіти

В 2012 році планується зберегти механізм, що встановлює для різних категорій вступників різні механізми вступу. Результати громадського моніторингу 2011 року показали, що з 230100 абітурієнтів, зареєстрованих в ІС «Конкурс»1 ,  53964 складали вступні іспити, 7954 розраховували на зарахування поза конкурсом, а 190255 скористались сертифікатами зовнішнього оцінювання2. Разом з тим, лише 159160 абітурієнтів (69% від загальної кількості) вступали на основі сертифікатів ЗНО 2011 року. Відтак, здобутки освітньої реформи, яка в 2009 році поставила всіх вступників у рівні умови, нівельовані. Громадянська мережа ОПОРА вважає за необхідне скасувати прийом до вишів за вступними іспитами для абітурієнтів, які отримали диплом про середню освіту до 2007 року, відмовитись від практики зарахування сертифікатів ЗНО різних років, а також виключити антиконституційну норму, що уможливлює існування позаконкурсної категорії абітурієнтів. Соціальні гарантії для пільгових груп недоцільно реалізовувати через буквальне гарантування місця у ВНЗ, оминаючи академічні здібності особи.

Прагнення підвищити підготовку абітурієнтів, охочих до вивчення природничо-математичних та інженерно-технічних спеціальностей, в 2011 році реалізовано через нарахування додаткових балів слухачам підготовчих курсів відповідних напрямів підготовки. Громадське спостереження виявило три основні недоліки чинної схеми: малозабезпечені абітурієнти позбавлені можливості відвідувати такі курси; навчальний процес в загальноосвітніх школах не дозволяє майбутнім випускникам відвідувати підготовчі відділення, що знаходяться в іншому місті; окремі вищі навчальні заклади гарантують своїм вступникам максимальну кількість балів за саме відвідування платних курсів, тим дискредитуючи вихідну ідею. Якщо останню проблему новий проект Умов прийому вирішує, зобов’язуючи ВНЗ уважніше виставляти додаткові бали, оприлюднюючи результати слухачів підготовчих курсів до початку прийому документів, то решта недоліків лишається. Громадянська мережа ОПОРА пропонує МОНМС, разом з КМУ, передбачити фінансування для навчання абітурієнтів з малозабезпечених сімей на підготовчих відділеннях за рахунок державного бюджету; крім того, оскільки підготовчі курси ліцензуються МОНМС, дозволити абітурієнту претендувати на додаткові бали не лише в тому виші, де він закінчив підготовчі курси, але й при вступі на відповідний напрям іншого ВНЗ.

Уваги потребує і календарний план проведення вступної кампанії, що в пропонованому вигляді не гарантує дотримання прав вступників. Приймальні комісії, що 30-31 липня проводять вступні іспити, можуть відмовляти абітурієнтам в апеляції, посилаючись на брак часу: 1 серпня перші списки рекомендованих до зарахування мають бути оприлюдненими. Громадянська мережа ОПОРА фіксувала такі випадки під час громадського моніторингу етапу прийому документів; на основі результатів спостереження, рекомендуємо завершувати проведення вступних випробувань не пізніше 29 липня.
 

Забезпечення прозорості вступної кампанії

Правове поле для незалежного моніторингу роботи вищих навчальних закладів залишається вкрай обмеженим. Дозвіл МОНМС на ведення спостереження дозволяє громадським спостерігачам бути присутнім на засіданнях приймальних комісій, на які, зазвичай, виносяться технічні питання. Присутність спостерігачів під час проведення внутрішніх іспитів, фахових випробувань, творчих конкурсів, засідань апеляційних комісій нормативно не регламентується – незважаючи на те, що прозорість цих процедур має принципове значення.

Велику загрозу становить відсутність інформаційної системи «Конкурс» в проекті Умов прийому. Ця система дозволяла абітурієнтам слідкувати за конкурсною ситуацією практично в режимі реального часу, вона уможливлювала горизонтальний контроль вступника за вступником, що є формою системного захисту від зловживань. Саме повідомлення абітурієнтів дозволяли громадським активістам виявляти безпідставне нарахування додаткових балів, або некоректний обрахунок середнього балу атестату. Вважаємо, що «Умови прийому» мають містити норму про функціонування ІС «Конкурс».

Позитивні нововведення проекту Умов прийому

Поряд із тим, Громадянська мережа ОПОРА схвально оцінює окремі нововведення проекту Умов прийому. Так, збільшення прохідного балу із профільних предметів до 140 балів свідчить про підвищення вимог для навчання у вищій школі. Запровадження вагових коефіцієнтів збільшить шанси для вступу на бюджетні місця для тих абітурієнтів, що мають схильність до вивчення окремих предметів. Крім того, вже згадувана вимога публікувати результати слухачів підготовчих курсів до початку прийому документів, робить вступну кампанію більш прозорою.
Громадянська мережа ОПОРА висловлює надію, що вироблені на основі громадського спостереження рекомендації будуть враховані.

1Тут не враховані абітурієнти, які вступали до військових вишів, а також абітурієнти тих ВНЗ, що, попри приписи МОНМС, проігнорували ІС «Конкурс»
2Арифметична сума вступників різних категорій перевищує їхню загальну кількість, оскільки ті самі вступники можуть належати до кількох категорій одночасно.

Детальніша інформація:
координатор освітніх програм ГМ ОПОРА
+38 093 459 53 88