«Встигнути все за кілька годин» - ось слоган OPENDATA-інтенсиву від «Даних міст» в Ужгороді. Організатори запрошують охочих відвідати захід о 13:00 15 грудня. Місце проведення - малий зал засідань Ужгородської міської ради.

каліфорнія1

Джерело фотографії - Вікіпедія. Author: Elke Wetzig

OPENDATA-інтенсив – це освітній підхід, що полягає у насиченій програмі, яку можна засвоїти за короткий період часу. Концепція заходу полягає в ідеї, що швидкий темп і насичена програма  створюють умови для особливої ефективності учасників.   

OPENDATA-інтенсив складатиметься із таких кейсів:

  • нормативна база, що регулює в Україні політику відкритих даних;
  • формати даних і машиночитність;
  • робота з OPENREFINE (чистка даних);
  • дата-середовище: де шукати підтримку.

 Учасники отримають необхідний базовий набір знань і вмінь для початку роботи з відкритими даними.

У першу чергу захід буде корисний для працівників міських рад, які відповідальні за роботу з відкритими даним, активістів та містян, які цікавляться відкритими даними.

Подія організована в рамках «Відкритого виклику». Саме завдяки перемозі у цьому Конкурсі муніципалітет Ужгорода виграв для міста право на низку ексклюзивних освітніх та практичних заходів з відкриття даних. 

Нагадаємо,  «Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected]. Наш сайт: danimist.org.ua. Шукайте нас також у соцмережах.