Етап оприлюднення списків рекомендованих та зарахування на місця державного замовлення (1-10 серпня)

Громадянська мережа ОПОРА продовжує відслідковувати та аналізувати якість організації, прозорість та справедливість вступної кампанії 2011 року. Спостерігачі Мережі працювали у 38 ВНЗ України та реагували на повідомлення абітурієнтів і їх батьків щодо порушень у інших навчальних закладах в межах 16 регіонів. ОПОРА також консультувала абітурієнтів щодо юридичних аспектів вступної кампанії, допомагала у розв’язанні конфліктів та непорозумінь, надавала роз’яснення щодо правових підстав дій членів приймальних комісій через телефон гарячої лінії та мережу Інтернет.  

 

ВИСНОВОК

В цілому етап оприлюднення списків рекомендованих та безпосередньо зарахування на бюджет (протягом 1-10 серпня) відбулося без системних порушень. Так, на відміну від 2010 року, більшість приймальних комісій вищих навчальних закладів дотрималися вимог Умов прийому та не порушувала процедур, які передбачали декілька черг зарахування. Більше того, через зменшення кількості абітурієнтів вищі навчальні заклади були змушені жорстко конкурувати між собою подекуди на засадах недобросовісної боротьби. ВНЗ повинні були не тільки виконати державне замовлення, а й забезпечити належну кількість студентів, що навчатимуться за кошти юридичних та фізичних осіб. Найважливіший етап минув не без інцидентів, втім, абітурієнт-2011 опинилися у більш виграшній конкурсній ситуації ніж минулорічні.

Тож, основними проблемами вище зазначено етапу стала недобросовісна конкуренція за «свого абітурієнта» між вищими навчальними закладами, яка велася з порушеннями Умов прийому; безпідставне нарахування додаткових балів учасникам всеукраїнських олімпіад, що свідчить про недостатньо ретельну роботу над перевіркою даних з боку окремих приймальних комісій; неналежне інформування абітурієнтів про скасування набору на окремі напрямки підготовки. 

РЕКОМЕНДАЦІЇ

  • Забезпечити належний контроль з боку профільного міністерства за перевіркою приймальними комісіями даних абітурієнтів, які мають право на додаткові бали: переможців олімпіад та Малої академії наук всеукраїнського рівня та учасників міжнародного. Здійснювати вибірковий паралельний контроль, передбачивши дисциплінарне покарання працівників ВНЗ, які під приводом «технічних помилок» та «людського фактору» виправдовують дії, що мають ознаки халатності чи зловживання.
  • Продовжити термін  передбачений на подачу документів з боку абітурієнтів під час оголошення другого та третього списку рекомендованих до зарахування до 3-х днів, чітко вказати в Умова прийому до ВНЗ на 2012 рік годину публікації даних. Таким чином буде забезпечено достатню та однакову кількість часу на реалізацію права кожного абітурієнта щодо рівних умов вступу у різних навчальних закладах України та попереджено самовільне трактування строків приймальними комісіями;
  • Забезпечити перевірку фактів недобросовісної конкуренції між вищими навчальними закладами за абітурієнтів, що планують навчатися як за рахунок бюджетних коштів, так і ресурсів фізичних чи юридичних осіб, якщо змагальність призвела до порушень Умов прийому.
  • Організувати широке громадське обговорення уніфікованих критеріїв розподілу місць державного замовлення, серед яких не останнє місце займатиме популярність ВНЗ серед абітурієнтів та спроможність забезпечувати виконання поставлених завдань щодо його об’ємів, організації повноцінної конкурсної ситуації. Таким чином, буде попереджено проблему скасування набору під час вступної кампанії за окремими напрямками. Також ОПОРА наполегливо рекомендує повернутися до практики оприлюднення наказу про розподіл державного замовлення з усіма додатками на офіційному сайті профільного міністерства.

Конкурсна картина 2011 року

За право здобувати ступінь бакалавра у ВНЗ III-IV рівня акредитації змагалося майже 290 тисяч абітурієнтів. В ІС “Конкурс” було зареєстровано 194 566 сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, серед яких 163 553 отримані у 2011 році, 19741 – 2010, 5703 – 2009, а 5267 – 2008.

 

Статистика засвідчує, що невелика кількість вступників використали результати оцінювання минулих років. Втім, практика прирівнювання рейтингових балів ЗНО різних років, що є неприродним явищем для даної системи оцінювання, все ж повинна бути скасована в перспективі майбутніх вступних кампаній.

Конкурсна ситуація дає можливість також проаналізувати, до яких ВНЗ подали заяви найбільш успішні за результатами ЗНО абітурієнти. І цей перелік дещо відрізняється від рейтингу навчальних закладів, які користувалися найбільшим попитом серед загальної маси вступників. Так, перше місце популярності серед 200-бальників посідає КНУ ім.Т.Шевченка (644 заяви), друге – НУ “Києво-Могилянська академія ” (512 заяв), третє – Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут ” (381 заява), четверте – Львівський національний університет ім.І.Франка (357 заяв), п’яте – КНЕУ ім.В.Гетьмана (252 заяви). Втім, іншим є рейтинг ВНЗ, що користуються попитом серед тих учасників вступної кампанії, які з різних причин не складають тестування, а мають право бути оціненими під час традиційного іспиту. На першому місці з 498 заявами Бердянський університет менеджменту і бізнесу, 2 – Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут ” (422 заяви), 3 – Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова (345 заяв), 4 - Криворізький технічний університет (325 заяв), 5 - Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини (263 заяви). Така відмінність свідчить про різну орієнтацію абітурієнтів на ВНЗ, що зараховують до своїх лав студентів за паралельними системами оцінювання 

Топ-10 ВНЗ, за студентські квитки у яких змагалося найбільше учасників вступної кампанії 2011 року у порівнянні з минулорічною виглядає наступним чином:

ТОП-10 ВНЗ за кількістю поданих заяв

  

Недобросовісна конкуренція між ВНЗ

Під час вступної кампанії 2011 року між ВНЗ було розгорнуто недобросовісну боротьбу за абітурієнтів, з метою виконання обсягів державного замовлення та зарахування необхідної кількості студентів-контрактників. Від комплектації ВНЗ обома категоріями студентів залежить, яке фінансування з боку держави та за рахунок юридичних і фізичних осіб отримає навчальний заклад. Ситуація з державним замовленням залишається досить непрозорою, адже, не передбачено чітких критеріїв його розподілу між ВНЗ. Нагадаємо, що кількість випускників шкіл у 2011 році скоротилася на 42%, а державне замовлення в межах країни -  на 20%. Тому деякі приймальні комісії змушені були вдаватися до екзотичних методів боротьби за “свого абітурієнта ”. Для прикладу, у Рівненському державному гуманітарному університеті вже 10 серпня рекомендувала до зарахування всіх без винятку абітурієнтів, які готові були навчатися за контрактом. Наприклад, в списках вступників на спеціальності "менеджмент" було зазначено чотири сотні прізвищ, хоча ліцензійний обсяг у рази менший - 90 місць. Спостерігачеві ОПОРИ вдалося отримати пояснення щодо таких дій з боку голови відбіркової комісії №3 Антонюка Миколи Степановича, який повідомив про рішення приймальної комісії зараховувати на контракт всіх, хто оплатив навчання, щоб не втрачати абітурієнтів.

На бюджетні місця в Сумському національному аграрному університеті вступників намагалися “закріпити ” іншим чином. Відповідальний секретар приймальної комісії Ковбаса Олександр Миколайович повідомив спостерігачеві ОПОРИ про те, що адміністрація навчального закладу планувала ще 8 серпня, не чекаючи передбаченого Умовами прийому крайнього терміну від 10 числа, візувати наказ про зарахування. Тож, вступникам, які хотіли забрати оригінали документів під час “третьої хвилі ” оприлюднення списків рекомендованих (8-10 серпня) у інших навчальних закладах, було відмовлено. Такий поспіх пов’язаний зі складністю процедури відрахування студентів, адже, якби у ВНЗ встигли підписати відповідний наказ, то абітурієнти б не змогли у дводенний термін “третьої хвилі ” забрати документи, з метою вступу до іншого ВНЗ до 10 серпня. Тож, батькам довелося звертатися зі скаргами до  обласного управління освіти, за сприяння якого і було повернуто оригінали документів їх власникам.

А от в приймальній комісія Київського політехнічного інституту більшій кількості абітурієнтів повідомляли про те, що вони рекомендовані до зарахування, ніж виділено бюджетних місць. Тож, вступників просили якнайшвидше принести оригінали документів. В КПІ сподівалися отримати додаткові місця державного замовлення для «студентів резерву», хоча останні не знали про невизначеність ситуації зі своїм вступом на бюджет. В адміністрації університету після втручання спостерігачів ОПОРИ запевнили, що не вдаватимуться до подібної практики та все ж гарантовано забезпечать відповідних абітурієнтів бюджетними місцями.

Безпідставне нарахування додаткових балів

Нововведення щодо нарахування додаткових балів абітурієнтам, які стали переможцями олімпіад всеукраїнського рівня у 2011 році подекуди використовувалося з порушеннями, що неодноразово фіксувалося спостерігачами ОПОРИ. Втім, якщо на етапі прийому документів такі неточності виправдовувалися людським фактором чи “технічними ” помилками, то під час оприлюднення списків рекомендованих до зарахування, інциденти можна розцінювати, як зловживання. Адже, перевірити право на додаткові бали досить просто. Прізвища та дані всіх переможців зафіксовані у відповідному накази профільного міністерства.

Так, приймальна комісія Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського безпідставно подарувала 40 балів абітурієнтці, яка вступала на напрямок «психологія». Законно їх можна було отримати, для прикладу, якби вище згадана особа виборола 2 місце за результатами олімпіади всеукраїнського рівня. Таким чином, абітурієнтка з сумою балів на рівні 631,9 претендувала на навчання за кошти фізичних осіб. Після втручання спостерігача від 10 серпня приймальна комісія відняла нараховані бали, позбавивши вступника можливості навчатись і за контрактом. В адміністрації університету посилаються на "технічну помилку" та обіцяють додатково перевірити  списки рекомендованих на предмет “неточностей ”.

Неналежне інформування вступників про скасування прийому на окремі напрямки підготовки

Особливістю вступу 2011 року стало припинення прийому абітурієнтів на окремі малопопулярні напрямки підготовки, про що вступники дізнавалися лише під час подачі оригіналів документів до приймальних комісій. Ситуацію було спровоковано зменшенням кількості учасників вступної кампанії, в результаті чого постраждали менш популярні спеціальності у невеликих ВНЗ. Працівники навчальних закладів запевняють, що кожного абітурієнта, який встиг написати заяву на участь у конкурсному відборі, обдзвонили та в усному порядку поінформували щодо припинення набору. Втім, вступники заявляють про протилежне. Крім того, абітурієнтів вже встигли номінувати на студентський квиток під час оприлюднення першого списку рекомендованих до зарахування і про форс-мажор їм стало відомо лише 5 серпня. Така ситуація виникла у Тернопільському національному педагогічному університеті щодо французької філології та Славутицькій філії Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» із напрямом «комп’ютерні науки». Зі свого боку Громадянська мережа ОПОРА підготувала письмові звернення до Державної інспекції навчальних закладів, яка і повинна встановити, чи мало місце порушення прав вступників та чи були дії навчального закладу правомірними.

Довідково:
Метою проекту «Громадське спостереження за вступної кампанією 2011 року», що здійснюється  Громадянською мережею ОПОРА за підтримки Освітньої Програми Міжнародного Фонду «Відродження» та Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (Альянс USETI), є об’єктивна оцінка проведення вступної кампанії 2011 року та сприяння захисту прав абітурієнтів.