Організатори тестування значно розширили зміст тесту з історії України. Кількість завдань у тесті з цього предмету збільшена з 60 до 70, а сама процедура тестування триватиме на півгодини довше, ніж минулого року - 150 хвилин замість 120. До тесту буде включено завдання трьох форм: з вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності та на встановлення послідовності. Організатори тестування вирішили не включати до цього тесту завдання з розгорнутою відповіддю, які були у бланках завдань минулого року.

Також УЦОЯО оприлюднив технічні данні щодо тестів з іноземних мов, які винесені на зовнішнє оцінювання вперше – англійської, німецької, французької та іспанської. Кожне тестування з іноземної мови триватиме 160 хвилин і обов’язково передбачатиме завдання з розгорнутою формою відповіді. Тестування з мов включатимуть три частини: аудіювання, читання й письмо. При цьому більша частина з 65 завдань перевірятимуть навички випускників у читанні (40% від загальної кількості завдань), 35% зорієнтовані на вміння грамотно писати, і 25% - вміння сприймати мову на слух.

Змісти та тривалість тестів з інших предметів змін не зазнали. Тестування з української мови і літератури та з математики триватимуть, як і раніше, по 180 хвилин. Тести з біології та географії, розраховані на 120 хвилин, включатимуть по 60 завдань; з хімії за 150 хвилин учасники мають дати 60 відповідей. Учасники тестування з фізики матимуть 150 хвилин на розв’язання 35 завдань.

Нагадаємо, у 2009 році загальну кількість предметів ЗНО зменшено з 11 до 8, а кожен випускник 2009 року зможе пройти тести з п`яти предметів, а не з трьох, як було цьогоріч.

Джерело: Інформаційний центр незалежного оцінювання