Спостерігачі ОПОРИ зафіксували низку порушень вимог до термінів визначення місць для агітації органами місцевого самоврядування.

Так, із запізненням визначили місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації виконкоми Ренійської (рішення прийнято 11 січня), Ізмаїльської (2 січня), Болградської (17 січня), Кілійської (15 січня) та Роздільнянської міських рад (16 січня).

Крім того, низка місцевих рад не прийняла відповідні рішення станом на 19 січня: Саратська селищна, Арцизька міська, Тарутинська селищна, Великомихайлівська селищна, Захарівська селищна, Южненська міська, Березівська міська ради. Варто зазначити, що в Тарутинській селищній раді спостерігачам ОПОРИ повідомили, що не збираються визначати місця для розміщення агітації, оскільки вже ухвалювали таке рішення п’ять років тому.

Нагадаємо, відповідно до ч. 4 ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України», місцеві органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування не пізніш як за 90 днів до дня виборів відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

А згідно з Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки проведення виборів Президента України 31 березня 2019 року, кінцевий термін для визначення місць проведення агітації – 30 грудня 2018 року.