Спостерігачам ОПОРИ в Харкові повідомили про розповсюдження листів від потенційного кандидата Юрія Сапронова з повідомленням про участь у виборах міського голови. Розповсюдження таких листів є порушенням принципу рівних можливостей.

9 вересня мешканці будинку № 36 по вул. 23 Серпня в своїх поштових скриньках знайшли конверти з листом від Юрія Сапронова всередині.

news 11 09 Kharkivska obl1

У листі Юрій Сапронов пише, що буде балотуватися на посаду Харківського міського голови. Наразі він не є зареєстрованим кандидатом. Адже згідно зі статтею 35 Закону України "України про місцеві вибори" висунення кандидатів на посаду голови розпочинається за 34 дні до дня голосування, або з 21 вересня. Частина 2 статті 54 говорить про те, що вести передвиборну агітацію мають право тільки зареєстровані відповідною ТВК кандидати. Такі рекламні листи від потенційного кандидата у крісло мера Харкова є порушенням принципу рівних можливостей.

Також в самому листі відсутня інформація про замовника, установу, що здійснила друк, його тираж, інформація про осіб, відповідальних за випуск. Зараз ця поліграфічна продукція є політичною рекламою, а не передвиборною агітацією. ОПОРА застерігає, що у разі поширення аналогічних листівок без вихідних даних після реєстрації кандидата ми матимемо порушення статті 56, частина 2 Закону (розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється). Нагадаємо, що стаття 212-13  Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає також накладення штрафу за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації без вихідних даних.

У листі Юрій Сапронов також згадує про те, що він — бізнесмен та допомагає багатьом волонтерським організаціям як меценат. Після реєстрації кандидата така «благодійність» буде порушенням. ОПОРА нагадує, що відповідно до статті 60 (частина 4), законодавчо заборонено проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб'єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.