“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У шістнадцятому випуску телепрограми за 11 травня ви дізнаєтеся:

За лаштунками діяльності першої жінки віце-спікера Парламенту: завітаємо на спілкування до робочого кабінету Оксани Сироїд (позафракційна, обрана від партії Об’єднання «Самопоміч»).

- У рубриці «Парламентська математика» дізнаємося, хто з народних депутатів-мажоритарників найчастіше і найрідше відвідує пленарні засідання Парламенту за областями.

Згідно з даними Громадянської мережі ОПОРА (станом на 16 квітня 2015 р.), найбільш належно виконують цей обов’язок депутати з Рівненської області (94 % відвідування ВРУ), а найменше з’являються у Парламенті обранці з Харківщини (57 % відвідування ВРУ). Про представників інших областей – у сюжеті.

- Ветерани, учасники АТО, парламентарі і Президент України – репортаж із урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого 70-річчю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Черкащина: чи знають пересічні громадяни свого представника на 200-му окрузі? Подарована копія Ейфелевої вежі, дитячі майданчики чи подані законопроекти – дізнаємося, за чим мешканці округу згадують депутата Антона Яценка (депутатська група «Відродження»).

- У рубриці «Вокабула» запитаємо, чи знають депутати про процедуру “ad hoc” під час законотворення (рішення про одноразове відхилення від процедур, передбачених Регламентом Верховної Ради).

Поспілкуємося з обранцями Олегом Петренком (фракція «Блок Петра Порошенка»), Лілією Гриневич («Народний Фронт»), Ольгою Черваковою («Блок Петра Порошенка») та Леонідом Ємцем («Народний Фронт»).

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.  
           
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)