АНОНС

21 квітня з 10 до 14 години у Києві (вул. Грушевського, 26/1, готель «Київ», зала «Тріумфальна») відбудеться публічна дискусія «Ключові виборчі процедури: напрями реформування» за участі членів ЦВК і виборчих комісій, представників міжнародних організацій у сфері демократії та виборів (ОБСЄ, Секретаріату Венеціанської Комісії), представників штабів політичних партій, членів Групи з питань виборів експертної мережі «Реанімаційний пакет реформ». Організаторами заходу виступає Український незалежний центр політичних досліджень, Інститут виборчого права, Інтерньюз-Україна, Громадянська мережа ОПОРА, Інститут розвитку регіональної преси у партнерстві з Реанімаційним пакетом реформ за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

У центрі уваги – актуальні питання для кожних виборів:

За яким принципом мають формуватися виборчі комісії? Як реалізувати принцип рівності для партій у питанні формування комісій? Як забезпечити фаховий рівень членів комісій в умовах нестабільного законодавства у сфері виборів? Як гарантувати чесний підрахунок голосів? Як організувати роботу комісій у разі проведення різних видів виборів одночасно? Яких змін в організації роботи комісій та підрахунку голосів варто очікувати у ході реформування законодавства у сфері виборів уже цього року?

Обговорення відбудеться у двох блоках:

  1. Формування та організація роботи виборчих комісій: зарубіжний досвід і пошук оптимальної моделі для України.
  2. Голосування та підрахунок голосів виборців: нові підходи. 

Реєстрація відкривається о 9:30.

Основними доповідачами стануть як досвідчені практики виборів, так і розробники виборчих процедур: члени ЦВК і виборчих комісій, представники штабів політичних партій, члени Групи з питань виборів експертної мережі «Реанімаційний пакет реформ», представники міжнародних організацій у сфері демократії та виборів – ОБСЄ, Секретаріату Венеціанської Комісії.

З питань участі звертатися до Коваленко Марії, аналітика Українського незалежного центру політичних досліджень за телефоном 093 455 61 25 та електронною поштою [email protected]

Для участі необхідно обов’язково зареєструватися: http://goo.gl/rjeCPP  Реєстрація активна до 16:00 20 квітня.