У вівторок, 17 квітня о 9:30, перед Верховною Радою України (вул. Грушевського, 5) відбудеться акція підтримки законопроекту №1892, що повертає ОСББ та ЖБК статус неприбуткових організацій.

З1 січня 2015 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, за якими ОСББ та ЖБК втратили статус неприбуткових організацій і були переведені на загальну систему оподаткування.  Через таку зміну з усіх коштів,  які ОСББ та ЖБК акумулюють на капітальний ремонт і заходи з енергоефективності,  їм доведеться сплачувати податки.

Можна припустити, що таким чином Кабінет Міністрів України очікує, що, позбавивши ОСББ статусу неприбуткових організацій, отримає додаткові податкові надходження.  Ми переконані, що високопосадовці глибоко помиляються: у випадку, якщо зміни до Податкового кодексу залишаться чинними, податкові надходження від ОСББ не лише не зростуть, а ще й знизяться.

На численні вимоги ОСББ та ЖБК з усієї України Верховна Рада України на цьому пленарному тижні планує розглянути проект закону №1892  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій»,  що повертає ОСББ та ЖБК до переліку неприбуткових організацій.

Громадянська мережа ОПОРА однозначно підтримує прийняття даного закону, оскільки в інакшому випадку ОСББ та ЖБК опиняться під загрозою зникнення.

Дата проведення: 17 квітня 2015 року

Місце проведення: Верховна Рада України, вул. Грушевського, 5

Час початку: 9:30 год.

За коментарями звертайтесь: 

Богдан Горобчук,

прес-секретар жітлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

063 583 52 80

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.