23 березня у приміщенні Універсальної публічної бібліотеки № 11 Подільського району міста Києва відбулась інформаційна зустріч з тимчасово безробітними особами. Учасникам заходу розповіли про те, настільки перевитрати води, електроенергії та тепла збільшують платіжки та як цьому можна запобігти.

Представники Громадянської мережі ОПОРА навели приклади того, як можна без зайвого дискомфорту суттєво зекономити на комуналці. Наприклад, використання LED-ламп допомагає зменшити витрати електроенергії на третину. Активісти закликали присутніх обліковувати використання води, не випускати її дарма під час миття посуди або чищення зубів, адже за одну хвилину з крану витікає 10 літрів.

Окрім того, увагу учасників зосередили на соціально-комунальному пакеті заходів, який розробила Київська міська державна адміністрація, щоб допомогти знизити вартість комунальних послуг для мешканців столиці.

24 03 17 01

Для цього з бюджету міста виділено понад 200 млн грн, зокрема, на безкоштовне встановити квартирних лічильників. За умовами програми «70/30» передбачена компенсація на встановлення та заміну вікон і дверей, облаштування ІТП, утеплення стін, капремонт систем гарячого водопостачання. Також організатори розповіли про умови кредиту від Держенергоефективності на термомодернізацію житлових будинків.

Учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Громадянська мережа ОПОРА
Олеся Дзьоба
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.