У Дніпровському районному центрі зайнятості в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID) відбувся черговий семінар «Енергоефективність удома. Прості поради економії». Захід провела місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька.

З 1 березня відбудеться чергове підвищення тарифу на електроенергію для населення, тож на часі способи економити у простих побутових речах. Наприклад, вимкнувши воду при чищенні зубів, можна заощадити 10 літрів, що витікають за хвилину з відкритого крану. Енергоефективні лампочки збережуть до 550 гривень на час використання лампочки (до 20000 год), а посудомийна машина відчутно знизить рахунки за гарячу воду.

Також лектор зауважила, що зекономити на рахунках за тепло можна, встановивши у будинку індивідуальний тепловий пункт (ІТП). «Завдяки ІТП можна контролювати витрати, адже мешканці можуть самі регулювати подачу тепла, не витрачаючи зайвих коштів та підвищуючи комфорт у власних оселях, – сказала Аліна Брезіцька. – За покращення житлових умов відповідальний кожен мешканець, але об’єднавшись в ОСББ чи ЖБК, можна досягти відчутних результатів».

Наприкінці заходу кожен учасник отримав роздаткові матеріали та буклети від Проекту USAID, присвячені особливостям Державної програми з енергоефективності.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.