Близько полудня, 11 грудня, до активістів Громадянської мережі ОПОРА надійшов дзвінок із повідомленням про перешкоджання роботі журналістів національного телеканалу ТВІ. Спостерігачі ОПОРИ виїхали на місце події, після чого за ними слідкували невідомі.

Інцидент із журналістами стався під час того, як вони знімали будівлю Черкаської філії Київського національного університету культури і мистецтв. Оператор знімальної групи каналу ТВІ Богдан розповів: «Ми навіть до паркану не підходили. Під’їхала «сімка» ВАЗ, тонована. Із неї вийшли люди, які перед нами стали. – «Хто ви такі, чи є у вас дозволи з мокрими печатками?». Нас знімали, ми викликали міліцію і зараз оформляють» (малось на увазі – оформляють протокол, ОПОРА).

Після цього спостерігачі ОПОРИ сіли в авто та направились до свого офісу. Та вже через два квартали вони помітили, що дорогою за ними слідує невідомий автомобіль марки LADA Samara синього кольору.

Невідомі на LADA Samara їхали за спостерігачами до самого офісу, а потім авто зупинилось, з нього вийшов чоловік і деякий час розмовляв по телефону. Коли невідомий побачив, що його знімають на відеокамеру, він сів назад в авто і поїхав.
Громадянська мережа ОПОРА стурбована ситуацією і звертається до правоохоронних органів з проханням про необхідність посилити безпеку спостерігачів і журналістів під час виборчої кампанії та у день виборів.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80