Адвокат Каспаров захищав у суді одразу двох відповідачів – окружну виборчу комісію і кандидата в депутати від Партії регіонів, що стало черговим підтвердженням заангажованості ОВК на користь Партії регіонів. Засідання Апеляційного суду Дніпропетровської області з приводу позовів кандидатів Якова Безбаха та Вадима Гетьмана про скасування рішення ОВК №24 №6/1 від 26.09.2012 та проведення повторного жеребкування відбулось 29 вересня.

Спостерігачі за виборами і журналісти, що прибули на чергове засідання ОВК № 24, яке відбулося 5 жовтня, прагнули розібратись, як сталося, що адвокат Олег Каспаров на судовому засіданні захищав одночасно й виборчу комісію, й кандидата від Партії регіонів Анатолія Крупського. Після обговорення питань порядку денного до голови ОВК з цим питанням звернулась Катерина Терещенко, довірена особа кандидата в народні депутати Якова Безбаха. Натомість голова ОВК Тетяна Панченко вирішила закрити засідання, мотивуючи тим, що це питання не було включено до порядку денного. За це рішення проголосувало 10 з 15 присутніх членів комісії.

Після оголошення засідання закритим дискусія між присутніми на засіданні продовжилась. З’ясувалось, що Олег Каспаров, на відміну від двох інших юристів ОВК № 24,  не був оформлений залученим працівником на роботу в ОВК, проте, представляв інтереси ОВК в суді. Не знайшовши відповіді, члени комісії вирішили це питання включити до порядку денного на наступне засідання ОВК.

Спостерігачі ОПОРИ також помітили, що на засіданні була присутня діловод ОВК № 24 Денисенко Олена Миколаївна. На питання до голови комісії, чому на засіданні присутні сторонні особи, голова повідомила, що рішення про присутність Денисенко О.М. було прийнято ще на першому зсіданні. Та пізніше ОПОРА з’ясувала, що Денисенко О.М. була прийнята на роботу після проведення першого засідання ОВК. Рішення про присутність діловода на засіданні голова комісії Тетяна Панченко надати відмовилась через зайнятість справами ОВК.

Нагадаємо, раніше відбулась серія судових позовів від кандидата в народні депутати Якова Безбаха проти кандидата в народні депутати по ОВО № 24 Анатолія Крупського.  За словами Катерини Терещенко, в цих судових засіданнях представником кандидата в народні депутати першого заступника міського голови м. Дніпропетровська Анатолія Крупського представляла одна особа: адвокат Олег Едуардович Каспаров.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.