У Житомирській області до окружної виборчої комісії  №66 (м. Малин) документацію привезли і здали вже 286 з 296 дільничних виборчих комісій. Чекають ще 10.   За словами представників ОВК, члени цих комісій поїхали додому спати.

 «Станом на 02:30 в приміщенні ОВК немає жодної ДВК. Документацію не здали лише 10 дільниць. Члени ОВК почали дзвонити до голів цих дільниць і говорити, щоб швидше їхали здавати протоколи. Виявляється, деякі пішли додому спати і тепер будуть збиратися їхати», – розповів спостерігач ОПОРИ.

Як повідомляла ОПОРА, у Житомирській області на дільницях не вистачало скриньок для голосування, а на чотирьох виборчих дільницях спостерігачі зафіксували видачу бюлетеня виборцю одним членом комісії, у Бердичеві в кабінці для голосування виборець сфотографувала свій бюлетень. А у місті Новоград-Волинський на дільниці №181319, ВО №65 виборець помітила, що в кабінці для голосування ручка, в якій нібито зникає чорнило. Спостерігача ОПОРИ працівник поліції не хотів пропускати в приміщення окружної виборчої комісії №67 (м. Чуднів), мотивуючи це тим, що її посвідчення не дійсне, бо на ньому дата виборів – 31 березня.  ДВК масово підписують протоколи 22 квітня, щоб отримати додаткову виплату

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)