У день повторного голосування поліція отримала 45 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. Інформація про це з'явилася на сайті Національної поліції Львівщини.

Зокрема, громадяни повідомляли про спроби проголосувати без паспорта або із закордонним паспортом. Також до поліції звертались через відсутність штампів на виборчих бюлетенях, незаконну, на думку заявників, агітацію «за» чи «проти» кандидатів на пост Президента. Крім того, в поліцію надходили повідомлення про спроби проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів та спроби винести їх за межі виборчої дільниці.

«Такі повідомлення поліцейські перевіряли у всіх районах Львова, у місті Червоноград, а також у  Кам’янка-Бузькому, Турківському, Стрийському, Дрогобицькому, Самбірському, Старосамбірському, Золочівському, Перемишлянському, Сколівському, Миколаївському та Жовківському районах Львівської області», — йдеться на сайті поліції.

Національна поліція також повідомляє: «Інформація про усі повідомлення внесена у Журнал єдиного обліку, поліцейські проводять перевірки, за результатами яких, у випадку підтвердження інформації, будуть прийматись рішення про правову кваліфікацію».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся: