У другому турі виборів Президента України 8364 мешканці Миколаївщини голосуватимуть за межами області. У той же час 7357 мешканців із інших регіонів та за кордону виявили бажання 21 квітня проголосувати на території Миколаївської області. Ще 3700 осіб змінили місце голосування в межах самої області.  Такі дані опубліковані на офіційному сайті Державного реєстру виборців.

Станом на 17 квітня 8293 мешканці, які прописані на території  Миколаївської області,  на виборах Президента України голосуватимуть в інших областях, це на 963 виборців більше, ніж у першому турі. У той же час 71 мешканець Миколаївщини здійснюватиме волевиявлення за кордоном. Найбільша кількість заяв про тимчасову зміну місця голосування була подана до відділів ведення Державного реєстру виборців, розміщених у місті Києві (1187 заяв) та Одеській області (931 заява).

Разом із тим до відділів ведення Державного реєстру виборців, розташованих у Миколаївській області, з відповідними заявами звернулися 7336 виборців, які зареєстровані в інших регіонах України, та 21 виборець, котрий проживає за кордоном. Це на 723 виборці більше, ніж у першому турі. Найбільша кількість заяв про тимчасову зміну місця голосування була подана від мешканців Одеської області (490 заяв). А в межах Миколаївської області місце голосування змінили 3700 осіб.

Згідно з частиною 1 статті 35-1 Закону України «Про вибори Президента України», «кожен виборець має право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси відповідно до частини 3 статті 7 Закону України «Про Державний реєстр виборців».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення  виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)