3211 виборців, зареєстрованих у Чернівецькій області, скористалися процедурою тимчасової зміни місця голосування перед другим туром, у першому турі їх було 3125.

Так, 1724 виборця з реєстрацією у Чернівецькій області будуть голосувати поза її межами. А 1487 виборців змінили місце голосування в межах області. Найчастіше громадяни змінювали місце голосування на Київ — 474 особи, на Львівську область — 203 особи та на Київську область — 157 осіб.

Водночас 1450 виборців тимчасово змінили місце голосувати на Чернівецьку область та будуть голосувати не за місцем реєстрації. Це 263 виборця  з Києва, 187 виборців з Донецької області та 149 виборців з Івано-Франківщини змінили місце голосування на Чернівецьку область.

Це найменші показники в розрізі областей по Україні за кількістю осіб, які тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси перед другим туром виборів Президента України 21 квітня 2019 року. Загальна кількість виборців, які скористались тимчасовою зміною місця голосування, складає 325 604 осіб.

Тимчасово змінити місце голосування можна було до 15 квітня включно.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)