Телевізійні дебати між кандидатами на «Суспільному» відбудуться 19 квітня, навіть якщо жоден з кандидатів не прийде на них. Вартість дебатів складає 5 мільйонів 767 тисяч гривень при наявності обох кандидатів.

Про це 9 квітня під час спільного брифінгу розповіли голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук та голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія.

За словами Зураба Аласанії, «Суспільне» готове проводити дебати 19 квітня о 20:00 у тому форматі, про який заявляла раніше ЦВК.

«Ми готові проводити їх саме в такому форматі. А після готові надати кандидатам можливість більш вільно, поза межами офіційних дебатів і державних коштів, провести те, що можна назвати «ток-шоу», якщо вони до цього будуть готові», - сказав він.

Як зазначив Аласанія, якщо жоден з кандидатів не з’явиться на дебати, на екранах буде підготовлено щось нейтрального характеру. При цьому глядачів повідомлять, що кандидати не з’явились на дебати.

«Буде повідомлення такого змісту: "Вибачте, кандидати на пост Президента України - прізвище, імена, по батькові - не з’явились у студії для участі у теледебатах". Якщо жоден з кандидатів не з’являться на дебати», - сказала Сліпачук.

«Якщо закон передбачає такий вид дебатів, в моєму розумінні як юриста, це означає, що кандидати на пост Президента мають виконувати закон. Тобто якщо ми не маємо в обов’язковому порядку "мають бути присутні", на мою думку, це не означає, що можна нехтувати цією нормою закону, особливо в умовах, коли окрім прямої норми закону є ще і значний суспільний інтерес почути кандидатів», - додала вона.

Джерело фото: Слово і Діло