29 березня члени дільничної виборчої комісії №121785 у виборчому окрузі №24 в Дніпрі під час процедури перерахунку отриманих бюлетенів на дільниці  виявили в упаковці бюлетені іншої виборчої дільниці.

В упаковці бюлетенів, отриманих напередодні в ОВК №24, члени дільничної комісії №121785 виявили бюлетені, виготовлені для дільниці №121485. Про це вони склали відповідний Акт розбіжності між номерами виборчих дільниць.

В Акті йдеться, що рішенням дільничної виборчої комісії №121785 від 29 березня 2019 №1 встановлено, що «причиною такої невідповідності є помилка при пакуванні бюлетенів підприємством-виготовувачем».

Члени окружної виборчої комісії №24 повідомили спостерігачам ОПОРИ, що виборчі бюлетені з цієї виборчої дільниці будуть відправлені до ЦВК. Очікується, що виборчі бюлетені ДВК №121785 надійдуть до 19:00 30 березня 2019 року.

Нагадаємо, що відповідно до частини 3 статті 73 Закону України «Про вибори Президента України» окружна виборча комісія не раніш як за три дні, але не пізніш як за 24 години до дня виборів або дня повторного голосування на своєму засіданні передає всі виборчі бюлетені дільничним виборчим комісіям в упаковці підприємства-виготовлювача. Від імені кожної дільничної виборчої комісії виборчі бюлетені приймають не менш як три члени кожної дільничної виборчої комісії, уповноважені на це її рішенням.

Порядок передачі виборчих бюлетенів також регулюється Постановою ЦВК від 20 лютого 2019 року № 352 «Про Порядок передачі виборчим комісіям виборчих бюлетенів з виборів Президента України».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)