Станом на 25 березня приміщення для голосування на дільниці №140965, яка розташована у спортивному залі колишньої гімназії по вул. Шмідта, 24 в місті Костянтинівка Донецької області, не придатне для здійснення волевиявлення громадян 31 березня 2019 року.

За словами спостерігача ОПОРИ, у приміщенні ДВК доволі прохолодно. Перебуваючи у приміщенні у верхньому одязі протягом 15 хвилин, спостерігач змерз. Частина підлоги розібрана, освітлення у переході до спортивної зали відсутнє. Ремонтні роботи тривають, і поки важко зрозуміти, чи встигнуть робітники завершити їх до дня виборів.

У коментарі ОПОРІ Сергій Гонтаренко, керівник комунального підприємства «Служба єдиного замовника Костянтинівської міської ради», на баланс якого рішенням Костянтинівської міськради передано будівлю, повідомив, що роботи у цьому приміщенні проводяться у зв’язку з його аварійним станом.

«У зимовий період не було змоги відремонтувати покрівлю спортивної зали, тому роботи були проведені після настання тепла. Наразі проводиться ремонт стелі, який вже майже закінчений. У середу риштування буде демонтоване та встановлено теплову пушку. Приміщення - прибране та підготовлене до дня голосування», - роз’яснив Сергій Гонтаренко.

В свою чергу, голова ОВК №49 Оксана Шило розказала ОПОРІ, що не знала про ситуацію, яка склалась на відповідній дільниці.

«Чесно кажучи, я дізналася про ситуацію, що склалась на цій ДВК, саме від вас. У нас вже були подібні проблеми з іншою дільницею, яка розміщена у будівлі кінотеатру ім. Леніна. Проте проблеми у відповідній ДВК були вирішені. А по цій дільниці - досі не виникало проблемних питань. Дякую за інформацію. Ми будемо, зі свого боку, вживати всіх необхідних заходів, аби ця дільниця працювала у день виборів та умови на ДВК були належними, комфортними для всіх, як для виборців, так і для співробітників дільниці», - прокоментувала ОПОРІ голова ОВК № 49 Оксана Шило.

У коментарі ОПОРІ керуючий справами Костянтинівської міської ради Олексій Журавльов зазначив, що будівельники обіцяють до цього четверга завершити всі ремонтні роботи у приміщені, де буде в день виборів розміщуватись ДВК.

«Мені обіцяють до четверга, що все там буде нормально. Комісія у нас зараз там працює, у них є кабінет. До дня виборів буде все нормально», - зауважив Олексій Журавльов.

«Ми сподіваємось, що ремонтні роботи будуть завершені у визначений термін, який зазначив керуючий справами Костянтинівської міської ради Олексій Журавльов, і вибори на цій дільниці відбудуться 31 березня 2019 року», - прокоментувала координаторка спостереження ОПОРИ за виборами в Донецькій області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Громадське спостереження за виборами Президента України на підконтрольній Україні території Донецької області здійснює ГО «Точка доступу» в рамках загальнонаціональної кампанії Громадянської мережі ОПОРА.