У березні Одеську область відвідали восьмеро кандидатів у Президенти, а також політики і діячі культури, які агітували за кандидатів. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Так, в останній місяць виборчої кампанії на Одещині побували кандидати в Президенти Петро Порошенко, Олег Ляшко, Ігор Шевченко, Юрій Дерев’янко, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Сергій Тарута та Віктор Бондар. Це менше, ніж у лютому, коли область відвідали дев’ятеро кандидатів.

Крім того, візити з агітацією здійснили політики національного рівня та діячі культури.

На користь Олександра Вілкула в Одесу 1 березня з робочим візитом прибув народний депутат України, голова депутатської фракції політичної партії «Опозиційний блок» Вадим Новинський. Попередньо його візит не анонсувався, а під час перебування в Одесі він відвідав Інститут реабілітації осіб з відхиленнями психофізичного розвитку ім. Я. Корчака, поспілкувався з його директором, дітьми-підопічним центру, їх батьками, трудовим колективом, а також зустрівся зі студентами національного університету «Одеська юридична академія». Під час цього візиту нардепа супроводжувала довірена особа кандидата Олександра Вілкула Світлана Фабрикант. Також політик відвідав форум «Опозиційна Одеса» на користь Олександра Вілкула, який відбувався у приміщенні готелю «Одеса».

Фото: timer-odessa.net

13 березня місто Рені на півдні області відвідував народний депутат Микола Скорик, який провів агітаційну зустріч на користь кандидата Олександра Вілкула з працівниками Адміністрації морських портів України. З такими ж зустрічами впродовж березня він побував у Білгороді-Дністровському, Подольську та Болграді.

Фото відкритого доступу з соціальних мереж

9 березня у місті Кілія побував народний артист України, композитор та співак Микола Свидюк. Даний візит був організований за підтримки команди Петра Порошенка.

Фото: bessarabiainform.com

14 березня в обласному центрі відбулась зустріч з довіреною особою Ігоря Смешка - адміралом Ігорем Кабаненком. На зустрічі було присутні близько 20 осіб. Ігор Кабаненко розповів про програму команди Ігоря Смешко та відповів на питання слухачів.

Фото відкритого доступу з соціальних мереж

16 березня райцентри Ширяєве та Балту відвідали народний депутат Іван Крулько і співачка Анастасія Приходько, яка виступила перед місцевою публікою з концертом на підтримку кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко. В аналогічному форматі 22 березня м. Рені відвідали народна депутатка Олександра Кужель та дала концентр народна артистка Ніна Матвієнко.

Фото відкритого доступу з соціальних мереж

18 березня в Одесі відбулась відкрита зустріч із лідером політичної партії «ВО «Свобода» Олегом Тягнибоком. На цій зустрічі він публічно підтримав кандидата в Президенти України Руслана Кошулинського, представив його програму розвитку України та розповів, як боротися з корупцією, закінчити війну на Донбасі та чому варто голосувати за Руслана Кошулинського.

Фото відкритого доступу з соціальних мереж

22 березня обласний центр відвідали Дмитро Гнап та Мустафа Наєм, які провели агітаційну зустріч з виборцями на користь кандидата Анатолія Гриценка.

Фото відкритого доступу з соціальних мереж

Довідково:

Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

(#вибори; #opora; #опора)