22 березня в селі Білогородка Києво-Святошинського району відкрилась нова медична амбулаторія. При цьому зазначається, що це стало можливим завдяки бюджетній децентралізації, ініційованій Президентом України Петром Порошенком. Того ж дня новий медичний заклад відкрили і в селі Іванковичі Васильківського району, в рамках «президентської програми реформи сільської медицини».

22 березня у Білогородці  відбулось урочисте відкриття нової медичної амбулаторії. На захід були запрошені голова Київської обласної державної адміністрації  Олександр Терещук, голова районної державної адміністрації  Мирослава Смирнова, голова районної ради Вадим Гедульянов, сільський голова Максим Зуєв та народний депутат України від БПП «Солідарність», голова  Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний.

У своїх виступах частина з них наголошували, що програма, в рамках якої відкрили амбулаторію, діє завдяки Президенту України Петру  Порошенку.

Зокрема, голова КОДА Олександр Терещук зазначав, що за дорученням Президента Петра Порошенка, питання медицини – номер один. Крім того, додав, що до кінця місяця у Київській області буде відкрито 6 медичних амбулаторій, а до кінця другого кварталу цього року  загалом таких медичних закладів у області відкриють 17.

Народний депутат, голова  Комітету ВРУ з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний сказав «не звертати уваги на той бруд, який сьогодні ллється з екранів телебачення»:

«Тому що ми слухаємо там популістів,  дешевих популістів, а сьогодні дійсно бачимо результат роботи сьогоднішньої  влади. Завдяки тим реформам, які започатковані Президентом України Порошенком, народними депутатами України, Кабінетом Міністрів України і місцевою владою».

Голова РДА Мирослава Смирнова у своєму виступі розповіла про історію створення амбулаторії та про кошти, які пішли на її будівництво. Зокрема, 58 мільйонів гривень виділена з районного бюджету та 5 мільйонів гривень із сільського бюджету.

Сам захід також анонсувався на сайті Києво-Святошинської РДА. В оголошенні йшлося, що проект реалізований завдяки бюджетній децентралізації, ініційованій Президентом України Петром Порошенком.

«І це новий стандарт якості надання медичних послуг! Для функціонування Білогородської АЗПСМ вже закуплено необхідне новітнє медичне обладнання та інвентар на 9 млн гривень. Медичний персонал забезпечений всім необхідним, поряд з амбулаторією збудоване службове житло для двох лікарських сімей. Послугами амбулаторії загальної практики сімейної медицини матимуть можливість користуватись понад 11 тисяч пацієнтів», - говориться на сайті.

Також у населеному пункті був розміщений білборд з рекламою заходу.

Крім того, 22 березня на Васильківщині в селі Іванковичі відкрили нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Про це повідомляється  на сторінці «Блок Петра Порошенка Солідарність Київщина» у Facebook.

«На Васильківщині активно втілюється президентська програма реформи сільської медицини», - йдеться у дописі.

На відкритті медичного закладу були  присутні  депутат ВР, голова Київської територіальної організації БПП «Солідарність» Ігор Кононенко, голова КОДА Олександр Терещук, голова Васильківської районної ради Наталія Баласинович, голова Васильківської РДА Владислав Одинець та керівник департаменту охорони здоров’я КОДА Алла Арешкович.

Фото: Фб-сторінка «Блок Петра Порошенка Солідарність Київщина»

Варто зазначити, що у приміщенні Білогородської амбулаторії знаходиться ДВК 321428, однак роботі комісії перешкоджали і не пускали у приміщення до офіційного відкриття медичного закладу. Як повідомила член ДВК у коментарі спостерігачам ОПОРИ, тричі комісія проводила засідання надворі і один раз у приміщенні сільської ради.

Між тим, секретар Білогородської сільської ради Володимир Комаренко у коментарі спостерігачам ОПОРИ зазначив, що жоден член комісії не прийшов до нього з цією проблемою, приміщення для комісій є, вони можуть проводити свої засідання, а якщо виникають якісь питання, можуть звертатися до сільської ради..

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській  області наголошує: «Під час виборчого процесу, тим паче напередодні його завершення, кандидати, які обіймають певні пости, повинні бути обачними в своїх діях та чітко розмежовувати свою діяльність. Оскільки інакше може відбутись порушення принципів рівності між кандидатами. Так, відкриття інфраструктурних об'єктів можна відкласти на поствиборчий період задля запобігання можливих провокацій на цій темі».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаа  нгажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)