За останній тиждень, з 14 по 21 березня, в Миколаївській області скоєно два напади на агітаційні намети, в результаті яких постраждали агітатори кандидатів у Президенти Олександра Вілкула та Сергія Тарути.

Так, 19 березня невідомі в Миколаєві на вулиці Сінна здійснили напад на агітаційний намет кандидата в Президенти Олександра Вілкула. Також вони штовхнули на тротуар агітаторку, яка намагалася зашкодити правопорушникам. Постраждалу госпіталізували до медичного закладу з переломом ноги. Відомості про інцидент попередньо внесені до Журналу єдиного обліку, вирішується питання щодо надання правової кваліфікації, повідомили в відділі комунікації поліції Миколаївської області.

А 14 березня в Первомайську п’ятеро невідомих, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пошкодили агітаційний намет партії «Основа», розташований по вул. Корабельна. Також вони побили волонтера, котрий роздавав агітаційні буклети. 

«Правоохоронці по гарячих слідах встановили особи всіх учасників, причетних до вчинення конфліктної ситуації. Наразі проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких буде надано остаточну кваліфікацію діям правопорушників та прийнято рішення щодо притягнення їх до відповідальності. Слідчі дії тривають», − поінформували в Первомайському відділі поліції ГУНП Миколаївської області.

«Ми вважаємо що це перешкоджання агітаційній діяльності. Пов'язано це з нашою політичною позицією чи ні, належить встановити правоохоронним органам», − прокоментував інцидент голова Миколаївської обласної організації партії «Основа» Артем Ващиленко.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення  виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)