Житомирський міський голова Сергій Сухомлин підписав нове розпорядження про створення робочої групи,  яка має сприяти роботі  окружної та дільничних виборчих комісій під час виборів  Президента України 31 березня 2019 року. Попереднє вже не є чинним, але склад робочої групи залишився той самий.

Відповідне розпорядження № 281 14 березня підписав Сергій Сухомлин.

«На підставі Закону України «Про вибори Президента України  від 05.03.1999 р. №474-XIV та з метою сприяння суб’єктам виборчого процесу в реалізації їх повноважень при підготовці та проведенні 31 березня 2019 року виборів Президента України: 1. Утворити міську робочу групу з питань сприяння підготовці і проведенню 31 березня 2019 року виборів Президента України та затвердити її в такому складі... 2. Міській робочій групі з питань сприяння підготовці  і проведенню 31 березня 2019 року  виборів Президента України сприяти роботі окружної та дільничних виборчих комісій. 3.Визнати таким, що втратило чинність розпорядження міського голови «Про створення міської робочої групи з питань підготовки і проведення виборів 31 березня 2019 року Президента України» від 05.02.2019 №140», - йдеться у розпорядженні.

Як повідомляла ОПОРА, 5 лютого у Житомирській міській раді  створили робочу групу з питань підготовки та проведення 31 березня 2019 року виборів Президента України. Вона мала співпрацювати з окружною та дільничними виборчими комісіями і надавати їм пропозиції.

«На підставі Закону України від 13 березня 2014 року №879-УІІ  «Про внесення змін до статті 90 Закону України «Про вибори Президента України» та з метою сприяння суб’єктам виборчого процесу в реалізації їх повноважень при  підготовці та проведенні 31 березня 2019 року виборів Президента України: 1.Утворити робочу групу з питань підготовки і проведення виборів 31 березня 2019 року Президента України та затвердити її склад. Робочій групі співпрацювати з окружною та дільничними виборчими комісіями та надавати пропозиції окружній виборчій комісії та виконавчому комітету міської ради», – було зазначено  у розпорядженні №140 від 06.02.2019 р.

Робочу групу очолює секретар міської ради та голова обласного осередку партії «Об’єднання Самопоміч» Наталія Чиж.  У керівника є 7 заступників, серед яких профільні заступники міського голови, представники Богунської та Корольовської районних рад та керуючий справами виконкому, секретарем групи обрано начальника управління звернень та діловодства міськради. До складу робочої групи увійшли 20 чиновників, які є керівниками структурних підрозділів міської ради.

У коментарі ОПОРІ 18 березня Наталія Чиж розповіла, що склад робочої групи залишився незмінним.

«Зробили просто юридичні зміни привели у відповідність розпорядження. Тобто там нічого не змінилося по суті, робоча група така і склад такий самий. Згідно Закону вони там прописали, бо видно помилка була», – зазначила Наталія Чиж. 

Контроль за виконанням розпорядження міський голова  Сергій Сухомлин залишив за собою.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)