Окружна виборча комісія №83 (Івано-Франківськ) непропорційно розділила керівні посади у ДВК між кандидатами у Президенти. Хоча загальна кількість керівних посад у дільничних виборчих комісіях області для кожного кандидата відповідає нормам законодавства та визначеній квоті, проте, одному кандидатові додали на 4 голови більше, а інші втратили по 2-3 голови натомість отримавши більше заступників чи секретарів ДВК.

На сторінці ОВК №83 у соціальній мережі оприлюднено файл під назвою «Розподіл керівних посад». У файлі вказано, що це дані станом на 8 березня 2019 року. У документі зазначено не тільки загальну квоту кожного кандидата, але й розподіл по головах, заступниках та секретарях, окремо по малих, середніх та великих дільницях. Імовірно, це саме той розподіл керівних посад ДВК, який ОВК №83 отримала в результаті роботи інформаційно-аналітичної системи «Вибори».

Якби ОВК при розподілі керівних посад скористалася сформованим інформаційною системою «Вибори» розподілом, імовірно запитань до її роботи не було б. Однак, дані електронної системи у багатьох випадках різняться із остаточним результатом розподілу керівних посад, який було затверджено на засіданні ОВК №83 12 березня 2019 року.

До прикладу, кандидат Юрій Бойко «на виході» отримав на двох голів ДВК менше, зате йому «додали» двох заступників голів ДВК, порівняно із електронним варіантом розподілу керівних посад. Найбільше голів ДВК «додалося» кандидату Олегу Ляшку (+4) та Сергію Носенку (+3). Олександр Шевченко «втратив» 3 голів ДВК, Юлія Литвиненко, Віктор Кривенко, Юрій Бойко «втратили» по 2 голови ДВК.

Голова ОВК №83 Олександра Петрик розповіла ОПОРІ, після того, як комісія отримала від електронної системи квоти на керівні посади щодо кожного кандидата у Президенти, над розподілом посад працювала робоча група, в яку входили представники кандидатів. За її словами, принциповим питанням було – не порушити загальну кількість керівних посад, бо цього вимагає закон, а кому скільки дістанеться голів, заступників та секретарів, члени робочої групи вже розподіляли «на власний розсуд».

«У нас по квотному принципу немає завдання дотриматися кількості голів, заступників, ми мали  дотриматися загальної чисельності квоти. Що це означає? Наприклад, кандидат, який подав подання на всі 102 ДВК, отримав 20 керівних посад. На наш розсуд уже було – голова, заступник, секретар. Але це число 20 ми не мали порушити. Ми не порушили жодне число», - сказала голова ОВК №83.

Як пояснює радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк, згідно з ч. 11 ст. 24 Закону України «Про вибори Президента України» кожен суб’єкт подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад у ДВК. Ця частка для кожного кандидата залежить від кількості поданих ним до складу комісії кандидатур та загальної кількості осіб у ДВК. Як обрахувати квоту та розподілити керівні посади у ДВК для кожного кандидата, який подав своїх представників до складу комісії, детально роз’яснює Постанова ЦВК №71.

Зокрема, у п. 18 Постанови зазначено, що визначення пропорційних часток керівних посад у дільничних виборчих комісіях звичайних та спеціальних виборчих дільниць для кожного суб’єкта подання кандидатур може здійснюватися за допомогою інформаційно-аналітичної системи «Вибори Президента України» Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори».

За таких умов, Тетяна Юзвяк вважає, що членам ОВК необхідно дотримуватися квот та розподілу посад, що були визначені системою «Вибори» на підставі ст. 24 Закону та вищеназваної Постанови. Відхилення при розподілі посад у межах квоти може порушувати права інших суб’єктів виборчого процесу та стати підставою для звернення зі скаргами до ЦВК чи суду.

Додатково зазначає, що через відхилення від пропорційного розподілу керівних посад та не передбачене законом втручання довірених осіб кандидатів у підготовку та прийняття рішення окружною виборчою комісією ЦВК 12 березня припинила повноваження Тернопільської ОВК №163.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.