Дві третини керівного складу окружних виборчих комісій Львівської області, за рішенням цих комісій, отримують заробітну плату. Такі дані виявило дослідження Громадянської мережі ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА дослідила, хто з членів окружних виборчих комісій у Львівській області, за рішенням цих комісій, працює на платній основі. Відповідно до частини 4 статті 29 Закону «Про вибори Президента України» не більше чотирьох осіб у кожній ОВК протягом усього періоду повноважень виборчої комісії отримують грошову винагороду за виконання своїх обов'язків. Хто працюватиме на платній основі, вирішують самі комісії шляхом голосування. Це можуть бути як голова, заступник голови, секретар, так і інші члени окружної виборчої комісії. Решта членів ОВК працюють безоплатно весь період, за виключенням дня голосування, дня повторного голосування (другого туру) та днів встановлення підсумків голосування, згідно з частиною 4 статті 40 цього ж Закону.

За результатами дослідження ОПОРИ, всього у виборчих комісіях Львівщини на платній основі працюють 43 людини. У восьми комісіях (67%) максимальна передбачена законом кількість членів (4 людини) має грошову винагороду за виконання своїх повноважень. У трьох ОВК (25%), а саме ОВК №116, №122 і №123, працюють на платній основі по 3 людини. В одній комісії (8%) — ОВК №124 — тільки 2 члени. Здебільшого, той факт, що у деяких комісіях зарплату отримують менше ніж 4 особи, пов'язаний з браком голосів за певну кандидатуру на засіданнях комісій.

Із 36 членів ОВК, які займають керівні посади, на платній основі працюють 24 особи (67%): 11 голів комісій, 8 заступників голів, 5 секретарів. Крім того, за рішенням комісій, мають грошову винагороду 19 членів ОВК, які не займають керівних посад. Серед тих, хто отримує заробітну плату,  приблизно рівна кількість жінок та чоловіків, а саме 22 жінки (51%) і 21 чоловік (49%).

Найбільше серед членів ОВК, які отримують грошову винагороду, представників Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка, Сергія Капліна та Віктора Кривенка — по 3 члени комісій (по 7%). Також мають зарплату по 2 члени ОВК (по 5%) від Романа Безсмертного, Юрія Бойка, Юрія Кармазіна, Іллі Киви, Романа Насірова, Сергія Носенка, Петра Порошенка, Ігоря Шевченка.  Крім того, працюють на платній основі по одному представнику (по 2%) від кандидатів Ольги Богомолець, Олександра Данилюка, Василя Журавльова, Володимира Зеленського, Віталія Купрія, Юлії Литвиненко, Олега Ляшка, Валентина Наливайченка, Руслана Ригованова, Віталія Скоцика, Ігоря Смешка та Сергія Тарути.

Зазначимо, що за рішенням комісій №115 і №120 зарплату мали отримувати представники Андрія Садового (2 людини) та Сергія Кривоноса (1 людина). Однак, ці члени ОВК втратили свої повноваження у зв'язку зі скасуванням реєстрації кандидатів на пост Президента, яких вони представляли. Згадані вище комісії можуть обрати зі свого складу інших членів, які виконуватимуть свої повноваження на платній основі.

Згідно з частиною 2 статті 40 Закону України «Про вибори Президента України» оплата праці члена виборчої комісії, звільненого від виконання виробничих або службових обов’язків за основним місцем роботи, не може бути нижчою від його середньої заробітної плати за основним місцем роботи. Оплата праці члена виборчої комісії, який є пенсіонером або особою, яка тимчасово не працює, не може бути нижчою від розміру мінімальної заробітної плати, встановленого на момент її нарахування.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся: