У лютому спостерігачі ОПОРИ зафіксували активність 11 місцевих команд кандидатів у Президенти України, а також партії «Самопоміч», кандидат від якої зняв свою кандидатуру. Найбільш активно з виборцями контактувала  Радикальна партія Олега Ляшка.

Так, впродовж лютого представники Радикальної партії провели нараду з юридичною службою, організували екскурсію до Верховної Ради та зустріч із кандидатом Олегом Ляшком для учнів Новоодеського професійного аграрного ліцею, візит народного депутата Дениса Силантьєва до селища Олександрівка Вознесенського району, збір коштів для фольклорного колективу «Озеряни»,  виступили спонсорами дитячого турніру з гандболу в Братській ДЮСШ, роздавали партійні газети. Окрім того, спостерігачі ОПОРИ зафіксували «Ляшкобус» на Снігурівщині, Вознесенщині, в Баштанці, Новому Бузі, Казанці, Новій Одесі, Єланці, Южноукраїнську, в якому проходили зустрічі з місцевими мешканцями. В цілому партійці та активісти РПЛ у лютому провели 18 заходів.

У лютому 11 разів про себе заявляла і партія «Самопоміч». Її представники роздавали агітаційну друковану продукцію, підбили підсумки соціальної програми «Перерахунок пенсій», провели захід для мешканців, які планують об’єднатися в ОСББ, тренінг для членів ДВК. Окрім того, в громадській приймальні партії в Миколаєві проводилась перевірка оптимальності розрахунку пенсій.

Партійці та активісти УКРОПу в лютому провели 6 заходів. Зокрема вони організували семінар для спостерігачів на виборах, взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Небесній Сотні в Миколаєві, роздавали партійні газети та ін. А депутатка від УКРОПу Любов Колотюк на сесії виступила  з пропозицією збільшити частоту маршрутних перевезень із сусідніх сіл до м. Вознесенськ.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували активність представників ВО «Батьківщина». Партійці долучилися до мітингу за імпічмент чинному Президенту, що проходив під стінами обласної ради, створили робочу групу, яка працюватиме над програмою відновлення суднобудівної галузі, взяли участь у кількох семінарах та роздавали агітаційну продукцію.

Менш активними в лютому були такі політсили: Громадянська позиція, «Відродження», Соціал-демократична партія, «Воля», «БПП «Солідарність», «Основа», «Опозиційний блок» та команда Володимира Зеленського.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)