Громадянська мережа ОПОРА запускає цикл інформаційно-жартівливих програм про вибори «Вибори навиворіт». Перший випуск дивіться вже завтра 7 березня в ефірах 24 каналу та hromadske.ua.

Цикл складається з 8 програм, кожна з яких присвячена різним виборчим темам. Так, детально та з гумором розберемо питання можливості реалізації права голосу, «фейків» на виборах – від псевдоспостерігачів до кандидатів із ознаками технічності, адмінресурсу, підкупу виборців, особистого «піару» політиків на заходах, що були здійснені за кошти державних субвенцій з бюджету, порушення в день голосування, популізм у виборчих програмах, цифрова безпека на виборах.

Першу програму дивіться вже завтра, 7 березня, о 17:05 в ефірі hromadske.ua, а о 17:30 в ефірі 24 каналу. А також на Facebook-сторінці та YouTube-каналі Громадянської мережі ОПОРИ.

Цей випуск буде присвячено питанням явки на виборах, реалізації права голосу для різних категорій виборців, процедурі тимчасової зміни місця голосування, голосуванню на закордонних дільницях. Згадаємо також про спеціальну дільницю на єдиній українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Серед запрошених експертів – аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, заступник голови ЦВК у 2007-2018 роках Андрій Магера та журналіст і виборець з Луганщини Євген Спірін.

Ведучі програми – журналісти Наталка Пономарів та Андрій Сайчук.

РОЗКЛАД ТЕЛЕВІЗІЙНИХ ПОКАЗІВ:

Кожен четвер о 17:30 – ПРЕМ’ЄРА на 24 каналі. З повторами

  • щосуботи о 20:30;
  • щовівторка о 14:40;
  • щосереди об 11:30.

Кожен четвер о 17:05 – ПРЕМ’ЄРА на телеканалі hromadske.ua. З повторами

  • щоп’ятниці  о 10:05;
  • щонеділі о 10:05;
  • щовівторка о 18:00.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За додатковою інформацією звертайтеся:
тел.: 044 591 44 44
 
(#вибори; #opora; #опора)