Із робочими візитами в Миколаївську область приїздили чотири кандидати. Як і в попередні рази, вони не були завчасно анонсовані на офіційних сайтах, сторінках партій, а на зустрічі з політиками запрошували лише окремих представників ЗМІ. 

Так, 27 лютого в Миколаєві з робочим візитом перебував кандидат у Президенти Анатолій Гриценко. Він провів зустріч із виборцями, під час якої розповів про ключові елементи передвиборчої програми, а також прес-конференцію, яка попередньо не анонсувалася. За інформацією видання Inshe.TV, на прес-конференцію були запрошені лише представники окремих ЗМІ. Сам же кандидат пояснив це провокаціями на його адресу з боку СБУ. «Я знаю прізвища офіцерів, які керують бандитами, які б'ють наших партійців, не пускають на радіостанції, які сновигають, їздять постійно зі мною − від Калуша, Києва, Вінниці, у нас вже і фотографії є, номери машин є», − відповів Анатолій Гриценко журналістам. 

Окрім того, політик взяв участь у програмі «Добрий вечір» (телеканал «НІС-ТВ») та став гостем програми «Діалог» на телеканалі «МАРТ».

15 лютого Миколаївщину відвідав кандидат у Президенти Олександр Вілкул. Вранці він разом з військовими, ветеранами та місцевими жителями взяв участь у покладанні квітів до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у Миколаєві. У другій половині дня політик зустрівся з мешканцями міст Вознесенськ та Первомайськ. Обговорювали такі теми: субсидії, тарифи, медична реформа оподаткування для підприємців, геополітична ситуація в Україні. У Первомайську зустріч із кандидатом у Президенти намагалися зірвати радикально налаштовані громадські активісти, інформує офіційна сторінка Опозиційного блоку Миколаївщини в Facebook. 

13 лютого до Миколаєва з робочим візитом приїздив Юрій Бойко. Він зустрівся з працівниками порту та суднобудівних підприємств. Під час зустрічі йшлося про ліквідацію податку на митниці, програму відродження Українського торгового флоту, податкові стимули для портів. 

11-12 лютого Миколаїв таємно відвідав ще один кандидат у Президенти − Сергій Каплін. Зокрема він побував у Заводському районному управлінні соцзахисту. Як повідомив політик на свій сторінці в Facebook, до його громадської приймальні надійшли скарги на рівень сервісу та надання послуг у даному управлінні. Також кандидат 12 лютого провів зустріч із партійцями й однодумцями. З журналістами Сергій Каплін не зустрічався.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

За коментарями звертайтеся: