Безкоштовні концерти артистів та зустрічі з виборцями – у лютому Житомирську область з агітаційними візитами відвідали 8 кандидатів на пост Президента України. Порівняно з січнем, коли область відвідали четверо кандидатів, у лютому кандидати активізували зустрічі в регіоні.

Кандидат в Президенти Олександр Соловйов 26 та 27 лютого відвідав регіон та зустрівся із виборцями.  У Житомирі Олександр Соловйов поспілкувався з продавцями на місцевому ринку також зустрівся з представниками партії «Розумна сила».

«В рамках передвиборчого туру кандидат в президенти від партії «РОЗУМНА СИЛА» Олександр Соловйов відвідав Житомирську область, де, в першу чергу, зустрівся з місцевими жителями. В одному з дворів люди, почувши, що можна поспілкуватися з кандидатом, почали активно збиратися на вулиці. Основна проблема, про яку говорили всі, — це непомірно високі комунальні тарифи і мізерні пенсії», – йдеться в повідомленні на сайті партії.

Юлія Тимошенко своїм візитом зібрала тисячі жителів області на центральній площі у місті Малин 23 лютого. Для людей виступив народний артист України Олександр Пономарьов.

«31 березня українці обиратимуть не президента, вони обиратимуть майбутнє України. І лише зміна старої системи дасть людям реальний шанс на краще життя. Про це говорила ввечері на мітингу у Малині на Житомирщині. Дякую тисячам людей, які прийшли на зустріч зі мною! Країна потребує докорінних змін. На них усі чекають! Покроковий план, як вивести державу на новий рівень, прописаний у нашому Новому курсі України», – йдеться у повідомленні на сторінці Тимошенко у мережі Facebook.

Інформація про візит кандидатки розміщена на різних сайтах області. Зокрема, на інформаційному  ресурсі Малина «ІнфоМалин» опубліковано фото автобусів, які перед зустріччю з Юлією Тимошенко були припарковані біля центральної площі.

Олег Ляшко 18 лютого зустрівся з виборцями в м. Коростишів та смт Черняхів. Супроводжували кандидата перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко та заступник міського голови Коростишева Михайло Лукомський. Серед запрошених зіркових гостей – Ауріка Ротару. Після виступу артистки Олег Ляшко розповів про свою передвиборчу програму та відповів на запитання виборців. 20 лютого на місцевому телеканалі СК1 вийшла програма за участі кандидата.

17 лютого кандидат в Президенти від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко зустрівся з учасниками спільноти «Мами Житомира» та обговорив питання вакцинації дітей та дотримання їхніх конституційних прав під час допуску в садочки та школи.

Лідер партії «Громадянська позиція», кандидат в Президенти Анатолій Гриценко відвідав Житомир 8 лютого. Зустріч з кандидатом у Президенти була заздалегідь анонсована і проходила у приміщенні телецентру. Зал був заповнений людьми. Перед зустріччю Гриценко провів прес-конференцію, відвідав ефіри на місцевих телеканалах та прогулявся центральною вулицею Михайлівською. Кандидат у Президенти розповів про свою передвиборчу програму та про те, як він планує вивести Україну із кризи.

«Житомирщина для мене - край воїнства, духу і сили. Бойові 95-та і 30-та бригади. У 2005-му саме 30-ту ми обрали експериментальною бригадою по переведенню армії на контракт, без примусового призову. Виявили чотири фактори успіху: 1) інтенсивна бойова підготовка; 2) грошове забезпечення на рівні середня зарплата по країні плюс 20%; 3) службове житло; 4) медичний/соціальний пакет. Закінчити нам тоді не дали. Зробимо це зараз!», – йдеться у дописі на сторінці кандидата в мережі Facebook.

Під час зустрічі Анатолія Гриценка з виборцями сталася сутичка між активістами і прихильниками кандидата та охороною.

8 лютого в область приїздив і кандидат  в Президенти  від партії  «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Кандидат відвідав будинок для людей похилого віку у селі Іванівка Житомирської області та провів зустрічі у Житомирі. Зокрема з водіями міста, де обговорили стан доріг, ціни на пальне та працівниками підприємства «ОЙЛ Ікс» .

«Продовжую їздити країною та зустрічатися з людьми. Сьогодні відвідав будинок для самотніх, непрацездатних людей похилого віку села Іванівка (Житомирської області) Тут щирі люди, яких цікавлять конкретні питання: коли у нас буде медицина гідного рівня, пенсії та доступні ціни. Вони зневірилися у старих політиках, але прагнуть змін. Основною проблемою пансіонату є медичне крило закладу, яке потребує ремонту. Скерую відповідне звернення Житомирській облраді, щоб нарешті були виділені кошти для оновлення закладу», – зазначено в повідомленні на сторінці Дмитра Добродомова.

7 лютого студія «Квартал 95» на чолі з кандидатом у Президенти Володимиром Зеленським провела два концерти, один з яких безкоштовний та з ознаками агітації. Попередньо публічних анонсів про цей концерт не було, а як розповсюджувалися запрошення – невідомо.

Руслан Кошулинський 6 лютого приїздив у смт Ружин. У районному будинку культури провів зустріч з громадою та зустрівся з освітянами у Ружинській гімназії та дошкільному навчальному закладі «Казка». Супроводжував кандидата голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін. Того ж дня Руслан Кошулинський відвідав Бердичів, де у міському палаці культури представив містянам передвиборчу програму націоналістів – «План докорінних перетворень». Також став гостем програми «Післямова» на житомирському телеканалі СК1.

4 лютого Руслан Кошулинський зустрівся з виборцями у Житомирі.

Кандидат в Президенти Валентин Наливайченко 5 лютого провів зустріч з активістами молодіжних та громадських організацій Житомира. На зустрічі було прийнято рішення про організацію обласного осередку громадсько-політичного Руху «Справедливість».

«Важливий для Громадсько-політичний Рух «Справедливість» день. Сьогодні до нашої команди приєднався Житомир! Житомирський осередок очолила відома у місті волонтер, громадський активіст Дарина Блажиєвська. Вітаю нових однодумців у нашій команді!  Разом ми сила! Разом ми відновимо справедливість в країні!», – написав на своїй сторінці в мережі Валентин Наливайченко.

Того ж дня кандидат  був у прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info та  розповідав про свої основні пріоритети під час передвиборчої перегонів. 27 лютого Валентин Наливайченко знову взяв участь у прямому ефірі програми «Діалоги» .

«У програмі «Діалоги» політик розповість, які пріоритети перед собою ставить, поділиться своїми рецептами швидкого виходу із економічної кризи, чи реально побороти корупцію та як захистити результати виборів. Окрім того, із гостем студії обговоримо перспективи України щодо членства в НАТО та ЄС», – йдеться в анонсі.

Обидві програми вийшли із позначкою «Р», так на сайті маркується реклама.

Про візити кандидати традиційно звітують на своїх сторінках в мережі Facebook, на сайтах партій та у місцевих ЗМІ.

Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області зауважив: «У першій половині січня спостерігалася досить низька активність кандидатів у регіоні. Однак, після офіційної реєстрації відразу ж активізувався ряд кандидатів, які або вже відвідали область або анонсували про то у найближчі тижні. Цікаво, що окрім обласного центру збільшилася кількість відвідин райцентрів. До виборів залишається не так і багато часу, тому варто очікувати певного сплеску активності і самих кандидатів і їх представників на місцях».

Як повідомляла ОПОРА, протягом січня Житомирську область відвідали Олег Ляшко, Петро Порошенко, Андрій Садовий та Руслан Кошулинський. У грудні з візитами в область приїздили троє політиків, а у листопаді спостерігалась найбільша активність  – дев’ять потенційних кандидатів у Президенти побували у регіоні. У грудні область відвідали Петро Порошенко, Олег Ляшко та Руслан Кошулинський. У листопаді 9 потенційних кандидатів у Президенти, серед яких: Юрій Бойко, Роман Безсмертний, Арсеній Яценюк, Юрій Дерев’янко, Валентин Наливайченко, Андрій Садовий, Олександр Шевченко, Петро Порошенко та Руслан Кошулинський.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)