2 березня у місті Дубно Рівненської області під час зустрічі з виборцями зафіксовано дії, що мають ознаки «чорного піару» довіреної особи кандидата на пост Президента Петра Порошенка Ігоря Козловського  стосовно інших кандидатів: Анатолія Гриценка та Юлії Тимошенка.

2 березня у приміщенні Будинку дітей та молоді Дубенської міської ради відбулася зустріч виборців з довіреною особою кандидата у Президенти України Петра Порошенка Ігорем Козловським.

Під час виступу Ігоря Козловського спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували дії, що можуть мати ознаки «чорного піару» з його боку стосовно двох кандидатів на пост Президента Анатолія Гриценка та Юлії Тимошенко.  Зокрема, Ігор Козловський сказав:

«І ось стосовно Анатолія Гриценка виявилося, що він найбільше вкрав. Ну, можна ж сказати, зробив руйнування для нашої армії. І побачити, що він говорив це не так. Але почали піднімати документи і там є жахливі моменти. Ви розумієте що таке бойове чергування, да?  Ракетні установки стоять на черговому, постійно працюють. Він знімає з чергування. Це такий Міністр оборони може зробити і продає цю ракетну установку. І далі розгортається ситуація: чиї підписи. Підписи Прем’єра, який тоді був – Юлії Тимошенко».

Також Ігор Козловський виступив зі словами на підтримку кандидата Петра Порошенка:

«Коли це почало підніматися, то, звичайно, що відповідь не забарилася. Хтось злив інформацію стосовно цих процесів, які відбуваються в  слідчих діях стосовно «Укроборонпрому». Документів немає...Чому саме зараз? Для того, щоб перевести увагу людей на Петра Олексійовича. Хоч він і  не до чого, але ж він Президент. І ви ж знаєте це постійно звучить: людина, яка з своїх коштів мільйони віддає на армію – вона буде в себе самого з одного кармана давати, а  з іншого забирати - ну це дурість... Думаю, зараз ситуація спокійна для Президента».

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА вказує на те, що згідно з ч. 2 ст. 67 Закону України «Про вибори Президента України» довірені особи кандидатів можуть вести агітацію за обрання їх кандидата Президентом. Водночас, виступаючи із звинуваченнями в сторону інших кандидатів, довіреним особам слід пам’ятати, що у разі публікації їх заяв у засобах масової інформації, можливе подальше звернення кандидатів, які вважають таку інформацію щодо себе недостовірною, з вимогами спростувати такі відомості (ч.5 ст. 64   Закону України «Про вибори Президента України»). 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.