Впродовж лютого ОПОРА фіксувала надання подарунків представниками Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та підпорядкованій їй ГО «Батьківщина Молода» для різних верств населення Запорізької області. Такі активності простежувалися в містах Енергодар, Степногірськ, Запоріжжя та в Михайлівській об’єднаній територіальній громаді. Про свою діяльність організації звітували на своїх сторінках у мережі Facebook.

6 лютого активісти запорізького представництва «Батьківщина Молода» спільно із підприємцем Дмитром Довбишем (директором фірми-перевізника «БасТур») придбали для учнів загальноосвітньої школи №89 мультимедійну техніку.

Згодом члени організації Василівського району завітали до комунального закладу «Степногірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», щоб подарувати підліткам комплект для гри у настільний теніс.

Ще один візит до учбового закладу здійснили депутат Запорізької міськради, член політичної фракції «ВО «Батьківщина», голова Запорізької обласної ГО «Батьківщина Молода» Віталій Рябцев та заступник голови фракції Володимир Максимов. Вони привітали ЗОШ №69 із 45-річним ювілеєм та подарували від фракції «Батьківщина» сертифікат на 120 тис. гривень, для проведення ремонтних робіт і торт у вигляді шкільної будівлі.

Представники ОПОРИ звернулися до Віталія Рябцева із проханням пояснити деталі свого візиту до школи та вручення адміністрації закладу сертифікату. Він зазначив: «Це гроші депутатського фонду, гроші міського бюджету, що виділені рішенням міської сесії на 69-ту школу»

Також у лютому Віталій Рябцев спільно із очільником осередку «Батьківщини Молодої» у Шевченківському районі Запоріжжя Євгеном Капустіним надав будівельні матеріали потерпілій під час пожежі родині. А одній з мешканок Запоріжжя голова обласної ГО допоміг у придбанні медикаментів після операції.

Інша ініціатива, орієнтована на допомогу дітям, була здійснена енергодарським осередком «Батьківщини Молодої» ще в січні. Тоді представники організації завітали до стаціонару дитячого відділення лікарні, де надали у використання інгалятори «Небулайзер» для лікування захворювань дихальних шляхів та астми.

Серед інших проектів «Батьківщини Молодої» здійснених за останній час – юридична консультативна допомога з питань організації та утримання ОСББ у Заводському районі завітала ціла делегація містян та святкова акція до Дня Святого Валентина із дарування містянам валентинок та повітряних кульок.

Відомо також, що у Михайлівській ОТГ член ВО «Батьківщина» В’ячеслав Колесников надав у використання жінці з інвалідністю візок для пересування.

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Запорізькій області зазначає: «З огляду на фактаж, який був зафіксований спостерігачами ОПОРИ, ми можемо зазначити, що під час виборчого процесу його учасники активізувалися в площині допомоги соціально вразливим верствам населення та освітнім або лікувальним закладам. Таким чином, можливі маніпуляції та зловживання задля підсилення рейтингу певного кандидата. Сьогодні спостерігачі детально проводять моніторинг таких випадків та за можливості вживають заходів для запобігання потенційних порушень чинного законодавства»

Зазначимо, голова Запорізької обласної ГО «Батьківщина Молода» Віталій Рябцев є депутатом Запорізької міськради та належить до політичної фракції «ВО «Батьківщина». За його участі представники «Батьківщини Молодої» долучаються до політичних акцій  Одна з останніх — мітинг біля Запорізької міської адміністрації на підтримку оголошення імпічменту чинному Президенту України Петру Порошенку, куди члени організації завітали в одязі із гаслами Юлії Тимошенко.

 

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)