Невідомі зіпсували чорною фарбою сітілайти лідера партії «Наші» Євгена Мураєва на вул. Головній у Чернівцях. Цей факт 18 грудня зафіксували  спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Раніше були виявлені випадки пошкодження сітілайтів у інших частинах міста, про що також повідомляли місцеві газети.

ОПОРА звернулася до представників політичної партії «Наші», аби з’ясувати, як вони збираються реагувати на подібні випадки та чи звертатимуться із заявами до правоохоронців. Однак на момент виходу матеріалу ОПОРА інформацію не отримала.

19 12 2018 muraev119 12 2018 muraev2

Як зазначає радниця з юридичних питань ОПОРИ, до початку виборчого процесу ситуацію із псування білбордів фарбою можна розцінювати лише як пошкодження майна та хуліганські дії.

«В рамках виборчої кампанії такі дії можна буде кваліфікувати не лише як хуліганські, але й як перешкоджання діяльності кандидата. Правоохоронним органам варто звертати увагу на схожі інциденти, адже їхня кількість може зрости з офіційним початком агітаційної кампанії», – каже представниця ОПОРИ.

Нагадаємо, згідно з частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)