На сайтах ще 15 райдержадміністрацій  спостерігачі ОПОРИ  зафіксували матеріали, які містять ознаки прихованого піару на користь чинного Президента. Загалом з 1 по 8 лютого на 18 офіційних сторінках  РДА  Чернігівської області опубліковано 32 тексти про зустрічі та заяви глави держави.

4ernihiv 2018 02 08 sait1

Повний текст промови, яку виголосив Петро Порошенко під час форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом»» розмістили 3 інформаційні ресурси(сайти Городнянської, Срібнянської та Ніжинської райдержадміністрацій).  Вони містять тезу про участь чинного Президента у виборах і чому він прийняв саме це рішення: «Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями спонукали мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду Президента України.Прошу у виборців мандата на те, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, гарантувати незворотність нашої незалежності.»

На думку координаторки спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області, «оскільки станом на 8 лютого Петро Порошенко  є зареєстрованим кандидатом у Президенти, на сайти органів влади діють встановлені ч. 3 ст. 58 Закону «Про вибори Президента України» обмеження, які забороняють в офіційних повідомленнях про главу держави використовувати коментарі агітаційного характеру, фото- та відеоілюстрації.»

4ernihiv 2018 02 08 sait2

До того ж, спостерігачі ОПОРИ фіксують збільшення кількості публікацій, серед яких висвітлення подій, пов’язаних з  отриманням Томосу, старту системи монетизації субсидії для малозабезпечених українців та голосуванню конституційних змін про закріплення руху  України до ЄС і НАТО.

                 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)