Станом на 8 лютого в Ужгороді спостерігачі ОПОРИ зафіксували зіпсований борд кандидата в Президенти України від політсили «Опозиційний Блок - партія миру та розвитку» Олександра Вілкула. Невідомі облили плакат політика зеленою фарбою, яка здалеку нагадує візуально зеленку.

На зіпсованому борді зображене фото політика та напис «Вілкул 2019. Війни не буде! Опозиційний Блок – партія миру та розвитку». Вихідні дані на плакаті також є. Вказано, що друк здійснило Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Гранд Афіш», тираж – 100 штук, відповідальний за випуск – Антонюк В. П., замовник – Муравйова Ю. Д..

8 02 2019 Zakarpattia vilkul bord zelenka

Керівник виборчого штабу партії «Опозиційний Блок - партія миру та розвитку» на Закарпатті Олександр Ледида у коментарі комунікаційниці ОПОРИ зазначив, що до поліції з приводу зіпсованих бордів у партії звертатися не планують та назвав випадок проявом низької культури людей.

«Ми також фіксували обляпані білборди Олександра Вілкула. Це говорить про рівень культури сьогодні. До поліції звертатися не будемо, бо від цього рівень політичної культури не зміниться. Є міжнародні спостерігачі, є влада, хай бачать», - зазначив він.

Нагадаємо, у грудні на Закарпатті облили червоною та чорною фарбами білборди дев’яти тоді ще потенційних кандидатів. Випадок псування реклами вже зареєстрованого учасника виборчих перегонів ОПОРА на Закарпатті зафіксувала вперше.

За словами юридичної радниці  Громадянсьої мережі ОПОРА,  дії винних осіб можна попередньо кваліфікувати за частиною 2 статті  157 Кримінального кодексу України, згідно якої кримінально караним вважається перешкоджання в діяльності суб'єкта виборчого процесу при виконанні ними своїх повноважень, поєднані із  знищенням чи пошкодженням майна. Однак принагідно зазначає про складність застосування вказаної статті до подібних випадків через суперечність формулювань кримінального кодексу та відсутність чіткої передбачуваної судової практики з цього питання.

(#вибори; #opora; #опора)