У Вінницькій області 5 сайтів райдержадміністрацій – Оратівської, Томашпільської, Теплицької, Тростянецької та Шаргородської – розмістили новину про те, що Петро Порошенко подав у ЦВК документи для реєстрації кандидатом на посаду Президента.

Серед новин на значній частині сайтів РДА Вінницької області розміщено повідомлення про форум «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом». Так, текст промови Петра Порошенка із заходу опублікували на офіційних веб-ресурсах Вінницької обласної державної адміністрації та 10 райдержадміністрацій.

Новина про намір Петра Порошенка балотуватися в Президенти України розміщена на сайтах Гайсинської, Іллінецької, Липовецької, Немирівської, Хмільницької та Бершадської РДА.

Також на веб-ресурсах місцевих адміністрацій опублікована промова голови Верховної Ради Андрія Парубія на згаданому форумі, в якій він висловив підтримку Петру Порошенку на виборах Президента України: «…І сьогодні йдеться не тільки про висунення гідного кандидата на посаду Президента України. Сьогодні йдеться про незворотність нашого шляху до побудови сучасної, вільної європейської України, до НАТО та Європейського Союзу, нашої непохитності у боротьбі з агресором, продовження змін в країні – нашого неспинного руху власним українським шляхом!».

Окрім того, відеотрансляцію форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» розміщено на сайті Ямпільської райдержадміністрації.

05.02.2019 vinnytsia yampilska rda

Відповідно до ч. 3 ст. 561 Закону України «Про вибори Президента України» органи державної влади при поширенні інформації про вибори, яка не є передвиборною агітацією, зобов’язані дотримуватися неупередженості. Проте на момент публікації цих матеріалів Петро Порошенко не був зареєстрований як кандидат в Президенти, тобто ці повідомлення не можна трактувати як порушення передвиборчої агітації відповідно до ч. 1 ст. 57 цього ж Закону.

Центральна виборча комісія зареєструвала Петра Порошенка 7 лютого 2019 року.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)