З початку лютого представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували 5 білбордів без вихідних даних  зареєстрованих кандидатів у Президенти Руслана Кошулинського, Юлії Тимошенко та Олега Ляшка , зокрема – у Таращі та Києво-Святошинському районі

3 лютого представники ОПОРИ у селі Святопетрівське Києво-Святошинського району зафіксували два білборди зареєстрованих кандидатів на пост Президента – Юлії Тимошенко та Руслана Кошулинського, на них не було  даних, передбачених ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України». В зв'язку з цим, на місце розташування реклами було викликано  поліцію, яка зафіксувала порушення. Крім того, представники Громадянської мережі ОПОРА спільно зі слідчо-оперативною групою, зафіксували ще два білборди вище названих кандидатів у Президенти без вихідних даних, які розташовані на території села.

06 02 2019 bilbordy kandydativ bez vyhidnyh danyh Tymoshenko Kyivska obl

06 02 2019 bilbordy kandydativ bez vyhidnyh danyh Koshulynskiy Kyivska obl

Джерело: фото представника ОПОРИ

Білборд "Народний Президент. Ляшко" без вихідних даних кандидата у Президенти Олега Ляшка, представники Громадянської мережі ОПОРА 5 лютого зафіксували у Таращі біля районного будинку культури та написали заяву до правоохоронних органів щодо ймовірного адміністративного правопорушення за   ст. 212_13 КУпАП.

06 02 2019 bilbordy kandydativ bez vyhidnyh danyh Lyashko Kyivska obl

Джерело: фото представника ОПОРИ

Зазначимо, у січні представники Громадянської мережі  ОПОРА у Київській області 18 разів зверталися до поліції через ймовірні порушення ведення агітації – розміщення білбордів без вихідних даних.

Координатор спостереження за виборами ОПОРИ у Київській області наголошує: «Подібні порушення ми фіксували протягом всього січня, ця тенденція продовжується і у лютому. Насамперед, відсутність передбачених законом даних на зовнішній рекламі  - це порушення правил фінансування виборчої кампанії та принципу рівності виборчого процесу. Крім того, такі дії можуть призвести до адміністративної відповідальності. У зв’язку з цим, ми закликаємо кандидатів дотримуватись вимог чинного виборчого законодавства при веденні агітаційної діяльності».

Нагадаємо, відповідно до ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів. А згідно ч. 16 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента України», виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів забороняється.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)