Станом на 5 лютого 9 510 виборців по всій Україні скористались тимчасовою зміною місця голосування. З них скористались цим  правом 115 харків`ян.

За даними Державного реєстру виборців 115 харків’ян вже змінили місце голосування. Також на харківських дільницях голосуватимуть 747 виборців, які скористалися правом змінити місця голосування та обрали для голосування дільниці на території Харківщини. Найбільше серед них виборців, зареєстрованих на території Донецької та Луганської областей.

52 особи подали заяви на тимчасову зміну місця голосування в межах Харківської області.

Нагадаємо, що кожен виборець може тимчасово на період проведення виборів змінити місце голосування у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями. Для цього необхідно:

  1. мати паспорт і його копію;
  2. мати документ, який підтверджує, чому ви не зможете голосувати за місцем реєстрації. Мотивацією заяви можуть бути довідка про відрядження, довідка з місця навчання, договір найму (оренди) житла, документ, що підтверджує право власності на житло тощо.  Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви відповідні документи.
  3. звернутись до відділу Державного реєстру виборців не пізніше ніж за п'ять днів до дня голосування (до 25 березня 2019 року включно) із заявою про зміну місця голосування. Адреси найближчих відділів ведення Державного реєстру виборців шукайте тут. Дільницю можна вибрати також на сайті Реєстру.  

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)