5 лютого у Чернівцях відбулася робоча зустріч представників Громадянської мережі ОПОРА та керівництва Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. Під час зустрічі обговорювались питання співпраці поліції з представниками ОПОРИ та оперативного обміну інформацією у разі виявлення порушень виборчого законодавства.

Обговорили і можливість проведення фахівцями Громадянської мережі ОПОРА у лютому тренінгів для поліцейських ГУНП та УПП про особливості виборчого процесу, можливі порушення, способи їх ідентифікації для своєчасного документування та притягнення винних осіб до відповідальності.

«Забезпечення правопорядку на виборах – є одним із пріоритетних завдань поліції Буковини. Тому очікуємо тісного спілкування та співробітництва з ОПОРОЮ задля виявлення та документування можливих порушень виборчого законодавства», – зазначив начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв.

У свою чергу, координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області повідомив: «Завдяки добре налагодженій взаємодії з Національною поліцією нам вдалося зафіксувати чимало виборчих порушень, за які передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність. Реакція правоохоронців на подібного роду порушення також носить і превентивний характер, оскільки фіксація декількох типових порушень спонукає суб'єктів виборчого процесу більше не вдаватися до них, тому ми сподіваємось, що така взаємодія мінімалізує виборчі зловживання». 

Нагадуємо, що представниками ОПОРИ було зафіксовано розміщення  зовнішньої реклами з ознаками порушення чинного законодавства Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Дмитра Добродомова, Олександра Шевченка, Анатолія Гриценка, Андрія Садового та Євгенія Мураєва, факт пошкодження сітілайтів Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка та Володимира Зеленського, псування білборда із зображенням Президента України та митрополита Епіфанія. Відповідні звернення були подані спостерігачами ОПОРИ у поліцію.

 
(#вибори; #opora; #опора)