90 мешканців Чернігівщини голосуватимуть за межами області, натомість 79 мешканців з інших регіонів звернулися до чернігівських місцевих відділів ДВК із заявами про тимчасову зміну місця голосування. Ще 21 людина змінила місце голосування в межах самої області.  Про це йдеться на офіційному сайті Державного реєстру виборців.

Станом на 4 лютого 111 мешканців Чернігівщини голосуватимуть не на «своїх», згідно з зареєстрованим місцем проживання, виборчих дільницях. Найбільша кількість заяв в Донецькій(36) та Луганській(21) областях. Ще 21 людина змінила дільницю в межах регіону. Загалом чернігівці голосуватимуть в 14 областях України.

4ernihiv 2018 02 04 Kolo1

До чернігівських відділів ведення Державного реєстру виборців звернулося 79 осіб з інших областей. Найбільша кількість заяв (після самих чернігівців) надійшла від киян (18) та мешканців Хмельницької (13) і Харківської (11) областей.

4ernihiv 2018 02 04 Kolo2

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області нагадує, що у виборців є право тимчасово змінити місце голосування через поважні причини (навчання, відрядження, виїзди за кордон). Для цього,  згідно з ч. 3 ст. 34 та ч. 1 ст. 35 Закону «Про вибори Президента України», до 25 березня слід подати заяву до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців, додавши оригінали та копії документів, що підтверджують необхідність зміни.

          

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)