Представники ОПОРИ зафіксували 8 матеріалів без вихідних даних на білбордах на підтримку Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Олександра Вілкула, Юрія Бойка та Іллі Киви.

Згадані зразки зовнішньої реклами зафіксовані у Запоріжжі за адресами:

Агітація за Юлію Тимошенко: Набережна магістраль; вул. Космічна, 79; вул. Парамонова, 17.

news 31 01 2019 Zp bord Yuliyu Yumoshenko 1

news 31 01 2019 Zp bord Yuliyu Yumoshenko 2

news 31 01 2019 Zp bord Yuliyu Yumoshenko 3

Агітація за Олега Ляшка: перехрестя вул. Української та Набережної магістралі; вул. Космічна 34.

news 31 01 2019 Zp bord Olega Lyashka

Агітація за Олександра Вілкула:  пр. Соборний, 105.

Агітація за Іллю Киву: вул. Шкільна, 52

news 31 01 2019 Zp bord Illyu Kuvu

Агітація за Юрія Бойка: вул. Історична (о. Хортиця)

news 31 01 2019 Zp bord Boyko

Також під час візиту Олександра Вілкула до м. Пологи Запорізької області представники згаданого політика поширювали серед місцевих мешканців календарі із його зображенням. Ця продукція частково містила вихідні дані. На ній не було зазначено інформації про замовника та виконавця накладу. Також була вказана дата друку 21.12.2018, що може містити ознаки друку не з виборчого фонду.

news 31 01 2019 Zp kalendar iz agitaciyeyu Vilkula

За всіма випадками здійснені виклики до поліції і складені акти.

«Зазначені порушення виборчого процесу, де зареєстровані кандидати на посаду Президента України проводять активну агітацію, але зазначають не всі вихідні дані, а інколи не вказують жодної такої інформації мають знати, що в такий спосіб вони порушують чинне законодавство, а тим самим дають підґрунтя для більш тяжких порушень у подальшому виборчому процесі. Тому наголошуємо на тому, що всі громадяни та працівники відповідних органів не повинні пропускати повз очі подібні випадки та активно протидіяти їм у майбутньому» - коментує ситуацію громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Запорізькій області.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 59 Закону України «Про вибори Президента України»: «Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів».

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори19; #elect_ua; #opora; #опора)