Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА проаналізували представленість потенційних кандидатів на зовнішній рекламі на території Миколаївської області. Станом на другу половину січня в Миколаєві, Первомайську, Вознесенську, Снігурівці та Баштанці налічується 641 білборд і сітілайт, що містять згадки про політичні партії чи окремих політиків. 

Так, 20% від загальної кількості – це зображення зареєстрованого кандидата в Президенти України Юрія Бойка. 112 рекламних конструкцій були зафіксовані в Миколаєві, десять у м. Первомайськ та три – у м. Вознесенськ. 13% від усієї кількості білбордів та сітілайтів рекламують потенційного кандидата Олександра Вілкула. Зокрема 74 із них розташовані в Миколаєві, 7 у Первомайську та 1 у Вознесенську. 11% носіїв зовнішньої реклами використовує потенційний кандидат у Президенти Володимир Зеленський (67 штук – у Миколаєві, 2 – у Вознесенську). А 10% від загальної кількості рекламних щитів містять згадки про потенційного кандидата Петра Порошенка (57 – в обласному центрі, 3 – у Вознесенську, 2 – в Первомайську, по одному в Баштанці та Снігурівці).

Значно менше носіїв зовнішньої реклами використовують такі політики, як: Арсеній Яценюк (8%), Вадим Новинський та Юлія Тимошенко (по 7%). ОПОРА зафіксувала зображення лідера «Народного фронту» на 51 білборді та сітілайті в Миколаєві. Голова всеукраїнського руху «Партія миру» орендує 40 рекламних щитів в обласному центрі та 2 у Вознесенську. Лідерка партії ВО «Батьківщина» наразі використовує 42 носії зовнішньої реклами в Миколаєві, 2 – в Первомайську та 1 – у Баштанці.

Ще 24% від загальної кількості білбордів і сітілайтів містять згадки про Анатолія Гриценка, Олега Ляшка, Андрія Садового (по 5%), Олександра Шевченка та Іллю Киву (по 3%), Сергія Капліна (1,5%),  Ольгу Богомолець (1%), Ігоря Шевченка (0,5%). 

24 01 Bordy Mykolajivshina sichen

Згідно зі ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України», «передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів».

 
За коментарями звертайтеся: