Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 16 січня зафіксували в місті Куп’янськ Харківської області  зовнішню рекламу без вихідних даних на користь кандидата в Президенти Андрія Садового, у селищі Кегичівка — на користь кандидата Сергія Капліна, а у Водяному і Харкові аналогічні білборди Євгенія Мураєва.

У Куп’янську  неподалік від перетину шосе Р79 і вулиці Садової спостерігачі ОПОРИ виявили білборд з написом «Андрій Садовий НАСТУП 2019», на якому не було жодних вихідних даних про замовника, відповідального за друк, кількість примірників.

16.01.2019 Kharkiv Sadoviy   

У Кегичівці ОПОРА зафіксувала борд з ознаками агітації за кандидата Сергія Капліна, який також ймовірно порушує вимоги ч. 3  ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України» — на ньому відсутня інформація про установу, що його надрукувала, тираж та будь-які інші вихідні дані.

16.01.2019 Kharkiv Kaplin

Біля селища Водяне Зміївського району  17 січня нашими спостерігачами було виявлено борд з написом «Євгеній Мураєв. Наші цінності не віддамо.», на якому також відсутні вихідні дані. Два таких же борди ОПОРА виявила і на вулиці Клочківській і ще два — на вулиці Академіка Павлова.
17.01.2019 Kharkiv Muraiev

В усіх випадках спостерігачі ОПОРИ звернулись до поліції і написали заяви про можливе порушення закону.

«Це рекламні компанії не знімають вчасно продукцію, яка була замовлена раніше. Там договори закінчуються 31 числом (грудня - прим.ред) минулого року. Ми ж не можемо самі прийти і зняти»,  — заявив Станіслав Шапарь, член виконкому харківської обласної організації «Самопоміч».

Представники інших кандидатів на момент виходу матеріалу не прокоментували ситуацію.

«Враховуючи вищезазначене, такі дії осіб, що відповідальні за розміщення зазначених агітаційних матеріалів можуть кваліфікуватися за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП як розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження», —  коментує радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)