Центральна виборча комісія звернулась до Національної поліції для перевірки відповідності законодавству фінансування виготовлення друкованих матеріалів передвиборної агітації кандидата на пост Президента України Ігоря Шевченка. Відповідне рішення прийнято під час засідання ЦВК 18 січня.

Так, від Шевченка до Комісії 9 січня надійшли примірники друкованих агітаційних матеріалів. Вказано, що матеріали виготовлені «за рахунок коштів виборчого фонду кандидата на пост Президента України Шевченка Ігоря Анатолійовича», друкувала їх установа «Арніка-2».

Однак від банку 17 січня надійшла інформація про те, що 15 січня відкрито накопичувальний та поточний рахунки виборчого фонду Шевченка.

Уповноважений представник кандидата в ЦВК пояснив, що надіслані матеріали виготовлено на підставі Договору на розміщення політичної реклами, укладеного між ТОВ «КІТ МЕДІА» та Шевченком. При цьому в указаному договорі не міститься інформації про установу, яка друкувала відповідні матеріали передвиборної агітації. Формат і тираж матеріалів відрізнявся від даних, вказаних у примірниках агітації, поданих до ЦВК. Також уповноважений кандидата не надав ЦВК інформації про відкриття рахунку виборчого фонду.

«Центральна виборча комісія, не вдаючись до вивчення цього питання, адже ми не маємо на це повноважень, звернула увагу на те, що є можливі ознаки правопорушення і звернулась до Національної поліції, щоб вони всебічно вивчили цю інформацію, взяли більш ґрунтовні пояснення у кандидата і дійшли до висновку, чи є правопорушення», - розповіла в коментарі ОПОРІ член Комісії Катерина Махніцька. 

Копію цієї постанови Комісія також надіслала Національному агентству з питань запобігання корупції.