У міськраді Світловодська на Кіровоградщині спостерігачі ОПОРИ зафіксували упаковку газети «Слово Ляшка». Газету у холі установи поширювали протягом кількох днів. У вихідних даних зазначено, що засновник видання політична партія Радикальна партія Олега Ляшка.

У газеті розміщені матеріали, які висвітлюють діяльність політичної сили. На першій сторінці світлина з лідером партії Олегом Ляшком та стаття присвячена звіту очільника політсили. Також розміщені матеріали про роботу партії на Кіровоградщині.

14.01.2019 Kropivnitskay gazetta

Спостерігачі ОПОРИ звернулися за коментарем до начальника загального відділу Світловодської міської ради Олександра Возного.

«У приміщення міськради газету могли принести депутати, які були висуванцями від Радикальної партії. Ми не можемо постійно контролювати розміщення преси у холі міськради», – зазначив Олександр Возний.

14.01.2019 Kropivnitskay gazetta1

14.01.2019 Kropivnitskay gazetta3

«Олег Ляшко не зареєстрований постановою ЦВК як кандидат на посаду Президента України. Але відповідно до частини 21 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності», – зазначив  радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА.