Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Київській області 11 січня зафіксували  зовнішню рекламу кандидатів у Президенти, розміщену з можливим порушенням виборчого законодавства, а саме – білборди без вихідних даних кандидатів у Президенти Андрія Садового та Сергія Капліна.

Так, 11 січня у Білій Церкві по  вулиці Леваневського виявлено білборд з Сергієм Капліним, який є офіційно зараєстрованим кандидатом у Президенти України, без відповідного маркування, передбаченого  ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України».

11 01 19 bordy Kaplin BC Kyivska

Також  у Білій Церкві, Броварах та Кагарлику виявлено білборди Андрія Садового без вихідних даних.

11 01 19 bordy Sadovyi Brovary Kyivska

У всіх зазначених випадках спостерігачі викликали поліцію на місця розташування зовнішньої реклами та написали заяви про ймовірне адміністративне правопорушення (ст. 212_13 КУпАП) до правоохоронних органів.

Координатор Громадянської мережі ОПОРА у Київській області нагадує: «Дана продукція розміщена ще до офіційної реєстрації кандидатів, однак зараз вона вже може вважатись передвиборною агітацією,  а,  значить,  повинна відповідати вимогам чинного законодавства  і як будь-яка агітація  - фінансуватись з виборчого фонду кандидата. Подібні випадки є непоодинокими і наразі ми фіксуємо такі порушення по всій Київській області».

Нагадаємо, відповідно до ч. 3 ст. 59 ЗУ «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів. А згідно ч. 16 ст. 64 ЗУ «Про вибори Президента України», виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів забороняється.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)